KORONAVIRUS U SVIJETU

Njemački seksualni radnici traže dozvolu za rad nakon pandemije

Njemački seksualni radnici traže dozvolu za rad nakon pandemije
Ilustracija: EPA

UDRUGA koja okuplja radnike u njemačkoj industriji seksa pozvala je da se ukinu restriktivne mjere koje se odnose na njezin rad, a donesene su zbog pandemije koronavirusa. 

Nije opravdano više zatvarati bordele i braniti prostituciju, objavila je udruga u pismu upućenom na adrese 16 članova njemačkog parlamenta koji su nedavno pozvali na zabranu plaćanja seksualnih usluga. 

S obzirom na činjenicu da opada širenje zaraze koronavirusom diljem zemlje industrija koja nudi seksualne usluge mora biti u mogućnosti "ponovno zaraditi primanja i ponuditi klijentima dobru uslugu koja je ljudska i za njih vrlo važna", navodi se u pismu.  

Tijekom krize s koronavirusom takva usluga mogla bi biti "od egzistencijalne važnosti" za klijente, navodi njemačka udruga radnika seksualne industrije.

Utvrđen je i detalja plan higijenskih mjera te je predstavljen političarima.

Udruga nadalje ističe da su seksualni radnici posebno zainteresirani za higijenu i svoje zdravlje s obzirom na to da je to "njihov kapital".

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara