Njemica priznala da je "možda ostavila djecu u zamrzivaču"

NJEMAČKA policija je uhitila ženu za koju se sumnja da je ubila svoje troje male djece, pronađene u zamrzivaču nakon 20 godina.

Policija u Wendenu, stotinu kilometara udaljenom od Bonna otkriva kako će se sutra znati točan uzrok smrti male djece, nakon obdukcije koja se može napraviti tek nakon što se tijela odmrznu, iako se vjeruje da su prilikom stavljanja u zamrzivač dječica još bila živa.

Mrtva tijela u plastičnim vrećicama u podrumu obiteljske kuće je pronašao 18-godišnji sin osumnjičene te odmah prijavio gnjusan zločin.

Nitko nije primijetio da je žena bila trudna

Inače, osumnjičena 44-godišnjakinja, osim spomenutog sina ima još dvoje djece od 21 te 24 godine. Lokalne vlasti smatraju kako njen suprug nije znao za zločin, te da nitko nije primijetio da je žena bila trudna.

Sin je inače slučajno pronašao tijela prilikom svoje potrage za hranom u starom zamrzivaču, dok se vjeruje da su ona stara 20 godina, jer su bila umotana u novine koje su nosile datum iz 1988.

"U šoku zbog zločina, iskreno žali"

Istražitelj Martin Feldmann je izjavio kako je osumnjičena žena "bila u velikom šoku", te da je izrazila "krivnju i žaljenje". Majka, koja je jedina osumnjičena za zločin, istražiteljima je priznala da je "moguće da je ona ostavila djecu u zamrzivaču".

Ovo je samo jedan od vala slučajeva čedomorstva u Njemačkoj, na koja se odlučuju majke iz siromašnijih, istočnih područja. Neke su klinike u Njemačkoj, u cilju sprječavanja ubojstava male djece čak stavile skrovite odjeljke u kojima majke mogu ostaviti svoju neželjenu djecu.

A.P.
Foto : AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara