Spiskali naših 4,6 milijuna kuna: Ovo su saborski paraziti koji su najviše trošili

Spiskali naših 4,6 milijuna kuna: Ovo su saborski paraziti koji su najviše trošili

Foto: FAH, 123rf, sabor.hr

NA STRANICAMA Sabora objavljen je detaljni popis troškova najkraćeg saziva Sabora dosad. Prema objavljenim informacijama, paraziti koji su u Saboru sjedili od 18. prosinca prošle do 8. srpnja ove godine potrošili su ukupno 4.663.814,83 kune na dnevnice, prijevoz, cestarine, avione, hotele, stanarine...

Na dnevnice je potrošeno 104.476 kuna, na automobile 1.701.564 kune, na cestarine 234.968 kuna, na avione 440.507 kuna, na hotele 293.762 kune, na stanarine i režije skoro 1,3 milijuna kuna, a na naknade za odvojeni život potrošeno je skoro pola milijuna kuna poreznih obveznika.

SDP-ovi paraziti rekorderi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Apsolutni rekorder među zastupnicima po potrošenom novcu je SDP-ov Darko Parić, koji je u šest mjeseci uspio potrošiti čak 101.000 kuna. Od toga je najviše otišlo na automobil, čak 38.000 kuna te na hotele, čak 15.000 kuna. Podsjetimo, o Pariću smo već pisali, a on kaže da njegovi troškovi nisu "ništa posebno".

"Iskreno govoreći, ne znam, ja nisam trošio ništa posebno, jedino što sam bio redovit na svim sjednicama. Ja sam svaki tjedan, kad su bile sjednice Sabora, uredno dolazio na njih. Jedan službeni put u Ameriku i to je to. U Zagrebu, kao i ostali zastupnici, imam stan i to je to. Jedino što se može izdvojiti su troškovi puta, s obzirom na to da živim u Splitu, a Sabor je u Zagrebu", rekao je prije mjesec dana Parić.

Darko Parić povjerenik je splitskog SDP-a, postavljen od strane Predsjedništva da odlučuje o tome tko je valjan, a tko nije da bude član stranke. Uživa najviše povjerenje predsjednika Zorana Milanovića.

Slijedi još jedan SDP-ovac, Davor Penić, s ukupnim troškovima od 91.444,42 kune. Na trećem mjestu ljestvice nalazi se HDZ-ova Sanja Putica, koja je potrošila naših 74.380 kuna, a slijedi HDZ-ov Ante Sanader s 70.671 kunom. Na petom mjestu nalazi se Ingrid Antičević-Marinović s 62.395 kuna.

Detaljnu statistiku o tome koliko su zastupnici u ovih šest mjeseci potrošili i što smo im sve platili pogledajte u nastavku:

Troškovi zastupnika 8. saziva Hrvatskog sabora

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara