Njonjo napisao da se HDZ bori protiv korupcije, Hrebak: Zbog ovoga smo u koaliciji

Njonjo napisao da se HDZ bori protiv korupcije, Hrebak: Zbog ovoga smo u koaliciji
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-u su u ovoj kampanji puna usta transparentnosti i borbe protiv korupcije.

Iako bi se o HDZ-ovim problemima s transparentnošću i korupcijom moglo pisati danima pa je bolje i ne početi - dovoljno se sjetiti nekad moćne HDZ-ovke Josipe Rimac - u ovoj kampanji HDZ obećava bespoštednu borbu s ovom vrstom kriminala.

U tome im bespogovorno vjeruje i Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a i HDZ-ov koalicijski partner.

Tako je Jandroković danas napisao predizbornu objavu koju je Hrebak oduševljeno podijelio.

"Borba protiv korupcije ključna je za osiguranje prosperitetne i sretne Hrvatske, a najbolje oružje koje imamo u toj borbi je transparentnost. Nitko nije nedodirljiv, i svaka potrošena državna kuna mora imati opravdanje i namjenu vidljivu svima.

U idućem mandatu uvodimo transparentnost državne potrošnje na razini cijele države, jer samo tako možemo biti #SigurnaHrvatska.  To upravo radimo u Bjelovaru s našim dugogodišnjim partnerom gradonačelnikom Dario Hrebak, gdje smo zajedničkim snagama pokazali da korupciji u lokalnoj zajednici – nema mjesta", napisao je Jandroković.

Hrebak: Stisnuli smo si ruke i za mene je to gotova stvar

Moglo bi se naći gomilu primjera u kojima je HDZ postupio upravo suprotno gore napisanom, no Hrebak Jandrokoviću vjeruje.

"Idemo zajedno isporučiti TRANSPARENTNOST Hrvatskoj!

Ovo je bio glavni razlog ulaska u koaliciju. Stisnuli smo si ruke i za mene je to gotova stvar. Svjestan sam da to ne mogu napraviti sam. To je politička realnost. Takva odluka može se donijeti samo u Saboru i za nju treba podrška 76 zastupnika. Drago mi je da i Gordan podržava da isporučimo zajedno transparentnost Hrvatskoj jer to je prava i konkretna borba protiv korupcije", napisao je Hrebak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara