KORONAVIRUS

Njonjo o tome zašto se plaća zastupnika neće dirati: Svi žele raditi

Njonjo o tome zašto se plaća zastupnika neće dirati: Svi žele raditi
Foto: Patrik Macek / Pixsell

PREDSJEDNIK sabora Gordan Jandroković objasnio je kako će sabor nastaviti s radom tijekom pandemije koronavirusa.

Naime, pojasnio je da se sjednica neće prekidati, ali da će raditi po novom rasporedu. U srijedu i četvrtak se radi kao što je i najavljeno, dok će se u ponedjeljak raspravljati o amandmanima za vladin prijedlog zakona. Jandroković je najavio da će se zbog nadolazećeg glasanja o prijedlozima vjerojatno potražiti i veća zgrada gdje bi moglo prisustvovati više zastupnika tijekom glasanja. Kao moguću opciju naveo je Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski.

"U ponedjeljak bi raspravili amandmane i glasali o setu ekonomskih mjera i svim točkama dnevnog reda, kojih je sve skupa oko trideset. Očekujem velik broj amandmana", rekao je Jandroković, a njegove izjave prenosi N1. 

"Nastavljamo 15. travnja, to je srijeda poslije Uskrsa. Zasad se vraćamo u ovu zgradu, a što se tiče Sabora i zgrade, treći i četvrti kat su izvan upotrebe, bili su statičari i građevinari i gledamo kako ćemo sanirati štetu. Što se tiče sabornice, ona još uvijek nije u funkciji, ne zbog komore, koja je popravljena, nego imamo problem s velikim lusterom koji se nalazi u sredini. Oko njega je došlo do napuklina i morat ćemo to sanirati. Službe rade na tome. Kada bi to sanirali, onda bismo se vratili u zgradu Sabora, prizemlje, prvi i drugi kat."

Zanimljiv je bio Jandrokovićev odgovor na pitanje hoće li se nekim zastupnicima smanjivati plaća zbog toga što limitiran broj zastupnika trenutno može raditi u staroj zgradi Ine. 

"Sabor radi ono što se od nas traži, čuvamo zdravlje zastupnika i raspravljamo o zakonima. Ovi koji ne rade nije zato što ne žele raditi, već zbog njihovog zdravlja. Svi zastupnici žele raditi, ali o klubovima ovisi koji će biti određeni za raspravu."

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara