Njujorški muslimani odbili gradonačelnikov poziv na međuvjerski doručak

Foto: AFP

DESETAK muslimanskih lidera odbilo je poziv gradonačelnika New Yorka Michaela Bloomberga na međuvjerski doručak koji se tradicionalno održava koncem godine.

Razlog je njihovo nezadovoljstvo činjenicom da se policija infiltrira u džamije i posebno špijunira muslimanske kvartove. Bloombergu su zamjerili činjenicu da je branio takve postupke policije.

Naime, Associated Press je nedavno objavio nekoliko tekstova u kojima se iznose detalji obavještajnih akcija njujorške policije protiv muslimanskih grupa, kompanija i džamija. Bloomberg je pak komentirao kako te akcije nisu motivirane vjerskim razlozima, već strahovanjem od mogućeg terorizma.

protestno pismo Bloombergu potpisalo je nekoliko desetina muslimanskih lidera i organizacija, koje vjeruju kako su navedene policijske mjere "prijetnja pravima svih Amerikanaca jer produbljuju nepovjerenje između zajednica i policije, te potiču vjersku netoleranciju". Gradonačelnikov glasnogovornik je priopćio kako se dvadesetak muslimanskih dužnosnika ipak odazvalo pozivu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara