Nobilo više ne zastupa oca ubijenog Davida: "Ništa što se govorilo nije istina"

Nobilo više ne zastupa oca ubijenog Davida: "Ništa što se govorilo nije istina"
Foto: Klix.ba

ŠOKANTAN obrat događa se u slučaju ubojstva 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića iz Banje Luke nakon što je međunarodni odvjetnički tim napustio odvjetnik Anto Nobilo koji je za Federalnu televiziju iz Sarajeva u petak navečer ustvrdio da su političari, ne navodeći njihova imena, manipulirali Davidovim ocem Davorom kako bi u javnosti konstruirali krivi dojam te je odbacio bilo kakvu povezanost vlasti Republike Srpske s ubojstvom i zataškavanjem tog slučaja.

Nobilo tvrdi da političari manipuliraju Davidovim ocem

"Otac Davor Dragičević je očajan čovjek. Sve mu opraštam i sve ga razumijem. Njemu je sin stradao. Međutim, njega su obuhvatili ljudi iz politike i oni ga otprilike usmjeravaju. Njima odgovara da je bio masakriran, da je silovan, da ga je ubila policija, da je ministar unutarnjih poslova to zapovjedio. Ništa to nije istina“, rekao je Nobilo. On je nekoliko mjeseci bio angažiran u odvjetničkom timu koji su činili još kolege Ifet Feraget i Duško Tomić. Tim je provodio istragu neovisno o policiji i tužiteljstvu u Republici Srpskoj.

Nobilo, međutim, nije pojasnio koji su političari ''usmjeravali'' oca nastradalog mladića, no očito se radi o protivnicima SNSD-a Milorada Dodika koji su se čak dva dana prije održavanja izbora u BiH umjesto predizbornog skupa, priključili prosvjedu u središtu Banje Luke. Vlasti Republike Srpske čak su tvrdile da ovim slučajem manipuliraju britanski obavještajci kako bi svrgnuli Dodikov SNSD s vlasti na nedavnim izborima.

"Nije silovan i masakriran"

Odvjetničkom timu u kojemu je bio Nobilo policija i tužiteljstvo u Republici Srpskoj omogućili su potpun pristup istrazi. Istodobno se u dijelu medija bliskih oporbi u Republici Srpskoj tvrdilo da je David Dragičević, čije je tijelo pronađeno u rijeci u središtu Banje Luke, najprije silovan, višestruko zlostavljan i ubijen u prostorijama policije te da su vlasti, uključujući čak i predsjednika Milorada Dodika, zataškavale ovaj slučaj.

"Mogu zasigurno reći - nitko ga nije silovao. Nitko ga nije masakrirao. Nije ubijen u zgradi MUP-a. Nije urota policijsko-tužiteljskih tijela da bi se ubio 21-godišnji dječak. To nije istina", rekao je Nobilo.

Otac nesretnog mladića organizirao je prosvjede u središtu Banje Luke više od 230 dana kako bi se rasvijetlila istina o ubojstvu njegova sina. On i dalje tvrdi da je vrh Republike Srpske i tužiteljstva umiješan u ubojstvo.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara