NK Dinamo, ali ne onaj Mamićev, iz EU fondova za razvoj sela dobio 7,4 milijuna kuna

NK Dinamo, ali ne onaj Mamićev, iz EU fondova za razvoj sela dobio 7,4 milijuna kuna

Foto: Index/NK Dinamo Domašinec/Facebook

DRUŠTVENIM mrežama širi se informacija da je nogometni klub Dinamo dobio 7,4 milijuna kuna iz EU fondova, namijenjenih razvoju ruralnih krajeva.

>> Hrvatska među najlošijim zemljama po korištenju EU fondova


Iako se pretpostavljalo da se radi o onom Mamićevom, zagrebačkom Dinamu, kod Agencije za plaćanja u poljoprivredi provjerili smo o čemu se radi te nam je odgovoreno da je novac dobio NK Dinamo Domašinec iz Domašinca u međimurskoj županiji.

Dogradnja i opremanje dvorane

"U predmetnom slučaju riječ o projektu rekonstrukcije, dogradnje i opremanja sportske građevine- sportske dvorane s pratećim sadržajem u Domašincu, kojeg provodi NK Dinamo Domašinec iz Domašinca, Međimurska županija. Projektom će se osigurati prostor za održavanje treninga nogometnog kluba i nogometne škole, igranje malog nogometa, košarke, edukacije djece i odraslih te prostor za druženja.

Očekivana vrijednost projekta je 8.348.946,95 kn, a očekivani iznos potpore 7.428.000,00 kn, a odobren je na temelju Pravilnika o provedbi mjere 07 'Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima' iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.", odgovorili su nam iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi.

Radi se o programu vrijednom preko 400 milijuna kuna, a kako je vidljivo iz liste odabranih projekata, korisnici su uglavnom općine, klubovi i dobrovoljna vatrogasna društva.

Inače, Hrvatska ima katastrofalne rezultate u iskorištavanju novca iz europskih fondova. Za proračunsko razdoblje od 2014. do 2020., a danas je 2018. godina, Hrvatskoj je isplaćeno samo 8 posto novca koji je mogla dobiti.

Službeni podaci Europske unije pokazuju da je Hrvatskoj u tekućem proračunskom razdoblju isplaćeno tek nešto više od milijardu eura, od 12,7 milijardi eura. Ugovoreno je 39 posto od planiranog iznosa, odnosno 4,9 milijardi eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara