Nogometni trener iz Splita optužen da je spolno zlostavljao dječaka i slao mu odvratne poruke

Nogometni trener iz Splita optužen da je spolno zlostavljao dječaka i slao mu odvratne poruke

Ilustracija: 123rf

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu optužilo je 30-godišnjeg nogometnog trenera za spolno zlostavljanje djeteta i bludne radnje nad 12-godišnjakom. Terete ga da je u kasnim noćnim satima slao veliki broj SMS poruka neprimjerenog sadržaja kako bi pridobio naklonost dječaka i uspostavio osobitu emocionalnu vezu kako bi ga u cilju zadovoljenja svojih seksualnih potreba spolno zlostavljao. 

Vodio ga u kancelariju

U optužnici se navodi kako je dječaka vodio u svoju kancelariju te ga ljubio u usta, a isto je tražio i od njega. Jedne ga je prigode pregledao tako da ga mu je raširio stražnjicu i gledao smeta li mu nešto, što je kod dječaka izazvalo osjećaj srama, nelagode i uznemirenosti.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo traži da se trener kazni godinom zatvora te da mu se izrekne sigurnosna mjera zabrane obavljanja djelatnosti. 

Obrana je dala odgovor na optužnicu, a trener je sve optužbe negirao. Tvrdi da je samo htio pomoći dječaku koji nije imao dovoljno samopouzdanja. Ne vidi nikakav problematičan sadržaj u SMS porukama, a poriče i da je dječaka neprilično dodirivao prilikom pregleda. Trenutno radi kao koordinator za mlađe uzraste u jednom splitskom klubu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara