Norveška uhitila navodnog ruskog špijuna, Rusija prosvjeduje

Norveška uhitila navodnog ruskog špijuna, Rusija prosvjeduje
Foto: EPA

RUSIJA je danas pozvala norveškog veleposlanika u Moskvi kako bi mu izrazila prosvjed zbog uhićenja Rusa optuženog za špijunažu u zračnoj luci u Oslu.

Norveškom veleposlaniku Moskva je izrazila snažan prosvjed zbog tog uhićenja do kojeg je došlo u nedjelju, na temelju "lažnih i apsurdnih optužbi", navelo je rusko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

Izvjesni Bočkarjov došao na seminar u norveškom parlamentu

Norveške obavještajne službe objavile su u nedjelju da je uhićen jedan ruski državljanin, čiji identitet nije otkriven, osumnjičen za špijunažu tijekom seminara u norveškom parlamentu.

Prema Moskvi, radi se o izvjesnom Bočkarjovu, suradniku Vijeća federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta koji je bio u Norveškoj na poziv Europskog centra za istraživanja i parlamentarnu dokumentaciju.

On je sudjelovao na interparlamentarnom seminaru o digitalizaciji na kojem su sudjelovali predstavnici 34 zemlje, a održan je u četvrtak i petak u norveškom parlamentu.

U travnju Norvežanin uhićen u Rusiji

"To je bio javni događaj, neshvatljivo je da je sudjelovanje ruskog predstavnika na seminaru dovelo do takve provokacije", dodalo je rusko ministarstvo i obećalo odgovor.

Ruski državljanin je uhićen u Oslu i određen mu je dvotjedni pritvor, a njegova odvjetnica je rekla da njezin klijent ne razumije za što je optužen i tvrdi da se radi o nesporazumu.

U travnju je jedan Norvežanin uhićen u Rusiji zbog sumnje u špijunažu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara