Nositelj liste i šef lokalnog HDZ-a prebio Srbina

ŠEF LOKALNOG HDZ-a i nositelj liste u selu Civljani Jakov Gutić prebio je mještana Borisa Vukovića. Kako je potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao novinarima u Saboru, Vuković je s teškim ozljedama završio u kninskoj bolnici.

Pupovac je pozvao mještane Civljana da ostanu mirni i da vjeruju policiji kako će one koji su ih tukli staviti tamo gdje im je mjesto. "Ako gospodin Gutić predstavlja HDZ i ako HDZ ima takve načelnike i nositelje lista u sredinama kao što je Civljane onda je to izrazit znak za alarm i zabrinutost nas koji sjedimo u Saboru i koji dijelimo političku odgovornost. Nasilnici su još uvijek prisutni u toj stranci" - izjavio je za Novi list.

Na pitanje je li od premijera Sanadera zatražio objašnjenje tog incidenta, rekao je kako je to incident takve prirode da se zna tko koga treba potražiti. Dodao je kako se Gutić razljutio kada je shvatio da neće moći osigurati dva autobusa s izbjeglim Srbima koji bi glasali za HDZ.

Glasnogovornica kninske policije Rosanda Truta rekla je za Novi list kako je Vuković bio zaustavljen na cesti dok se vozio u svom automobilu. Tada mu je prišao Gutić i bez povoda ga verbalno napao pa udario šakom u glavu.

Utvrđeno je da je zadobio lakše ozljede, a izmjereno mu je 1,4 promila alkohola u krvi. Gutić nije bio pod utjecajem alkohola, a protiv njega će biti podnesena prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira.

On sam kaže kako incident nema veze s izborima ili međunacionalnim netrpeljivostima. "On je već prije po selu govorio protiv mene, psovao mene i sve ostale koji se nalaze na kandidacijskoj listi HDZ-a u Civljanima, te one koji će za tu listu glasati. Zbog toga sam ga prijavio policiji" – objasnio je dodavši da je Vuković "seoska bitanga" koja ga je pokušala pregaziti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara