Crnoja prevario Samobor za zemljište, Grad pokreće postupak

Crnoja prevario Samobor za zemljište, Grad pokreće postupak

Foto: Index, FAH, screenshot: Hrvatska uživo

NOVI ministar branitelja Mijo Crnoja, koji je prijavljen na adresi u Samoboru, na kojoj se nalazi tek potleušica sklepana od drvenih dasaka, prekršio je ugovor s gradom Samoborom, koji mu je ustupio to zemljište kako bi s obitelji tamo izgradio kuću, dokazuju dokumenti koje je objavio HRT. Iz Grada Samobora potvrdili su da će poduzeti zakonske mjere.

"Nije ispunio ugovornu obvezu, niti je dobrovoljno predao zemljište, tako da pokrećemo zakonske mjere", objavili su iz Grada, prenosi Dnevnik HRT-a.

Grad Samobor novom je ministru branitelja ustupio zemljište kako bi na njemu izgradio obiteljsku kuću u svrhu stambenog zbrinjavanja.

Dana 2. ožujka 2009. rješenje Stambene komisija Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Crnoji je dodijeljen stambeni kredit za izgadnju obiteljske kuće u iznosu od 56 tisuća eura.U dopisu Upravnog odjela za prostorno uređenje, stambene i komunalne poslove koji datira iz travnja 2009. godine navodi se kako je Crnoja u razdoblju od 1991. do 2009. imao pet godina neprekidnog prebivališta i na području grada Zagreba te da ispunjava uvjete i za ustupanje građevinskog zemljišta od strane Grada Zagreba."Međutim, imenovani je zatražio dodjelu građevinskog zemljišta od strane Grada Samobora, na čijem području ima prebivalište od 9. listopada 2003. nadalje te na tom području želi riješiti svoje stambeno pitanje", navodi dokument.Dana 6. listopada 2010. godine novi ministar branitelja Mijo Crnoja potpisao je izjavu u kojoj se pod materijalnoom i kaznenom odgovornošću obvezuje kako će se sa svojojm peteročlanom obitelji trajno nastaniti na području grada Samobora.

Podsjetimo, Index je jučer otkrio kako je Mijo Crnoja prijavljen na adresi u Samoboru, na kojoj se nalazi samo potleušica i gdje ga nitko nikad ne viđa, dok zapravo živi u zagrebačkom Podsusedu, gdje se za razliku od Samobora gdje iznosi nula, prirez iznosi 18 posto.

MINISTAR CRNOJA PREKRŠIO UGOVOR S GRADOM SAMOBOROMMinistar Mijo Crnoja 2010. potpisao je Ugovor s Gradom Samoborom...

Posted by Hrvatska uživo on Tuesday, January 26, 2016
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara