Nova ograničenja u prometu zbog jake bure

Nova ograničenja u prometu zbog jake bure
Foto Hina

ZBOG olujne bure samo za osobna vozila otvorena je državna cesta Maslenica - Zaton Obrovački, a autocesta A1 između čvorova Sveti Rok, Posedarje, Paški most, kojom su ranije ujutro mogli samo automobili, otvorena je za sve skupine vozila, izvijestio je HAK oko 11 sati.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga te na Dubrovačkom mostu promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. Skupina).

Na autocesti A1 zbog jakog se vjetra od tunela Bristovac do vijadukta Božići vozi uz ograničenje brzine na 60 km/h, a jak vjetar puše i na dionici autoceste A6 Rijeka - Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Pojačan je promet na autocestama A1 i A6 Rijeka - Zagreb u smjeru mora. Na ulasku na autocestu A1 u Lučkom iz smjera Jankomira (A3) kolona je oko 4 km, a iz smjera Buzina oko 2 km. Zbog gustog se prometa na cijeloj dionici autoceste do Bosiljeva vozi usporeno i u koloni.

Na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom pojačan promet osobnih vozila na ulasku u Hrvatsku (Kaštel, Plovanija, Požane, Rupa, Pasjak, Brod na Kupi, Jurovski Brod, Bregana, Hum na Sutli, Lupinjak, Macelj), čekanja su između 15 i 30 minuta.

Na autocesti A7 Rupa - Diračje pred naplatom Rupa u oba smjera kolona je oko 1 km. Na ulasku na otok Krk kolona je oko 1 km.

U trajektnim pristaništima prema sjeverno i srednjodalmatinskim otocima pojačan je priljev vozila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara