Nova prijava protiv Karamarka: Neistinito prikazao vlasničku strukturu tvrtke Soboli?

Nova prijava protiv Karamarka: Neistinito prikazao vlasničku strukturu tvrtke Soboli?

Foto: FaH

PARTNERSTVO za društveni razvoj (PSD) podnijelo je prijavu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa protiv prvog potpredsjednika Vlade i šefa HDZ-a Tomislava Karamarka u kojoj stoji da je moguće da je Karamarko neistinito prikazao stvarnu vlasničku strukturu trgovačkog društva Soboli d.o.o.

Podaci iz 2011. godine ne odgovaraju novim dokumentima

PSD se poziva na nove dokumente koje su sada dostupni u Trgovačkom sudu u Zagrebu prije svega na društveni ugovor o prijenosu suvlasničkog udjela u tvrtki Soboli, a time i u svim povezanim društvima, s Tomislava Karamarka na Ivana Baketu od 18. listopada 2006. godine

Naime, PSD je još 2011. godine prijavilo Karamarka Povjerenstvu, no ta je prijava odbačena jer je Karamarko tvrdio da je prava prenio ranije. 

Tomislav Karamarko 2005. godine bio je suvlasnikom tvrtke Soboli d.o.o. iako je formalno prenio samo upravljačka prava na odvjetnika Miljenka Bukovca, a neosporno je i da je Karamarko te 2005. godine preko Sobolija poslovao s Josipom Petrovićem, koji je u to vrijeme, kao član uprave INA-e, bio akter ugovaranja poslova između INA-e i Soboli-a.

PSD poziva Povjerenstvo da ovaj put s dužnom pažnjom uz pomoć drugih nadležnih institucija utvrdi istinitost i valjanost dokumenata u spisu, te njihov stvarni pravni učinak na (su)vlasnički udio Tomislava Karamarka u predmetnim trgovačkim društvima. Isto tako izražavaju sumnju da je Karamarko i dalje u suvlasničkom odnosu s tom tvrtkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Afera Konzultantica

Suvlasništvo Karamarka u tvrtki Soboli izuzetno je bitno za aferu Konzultantica jer pokazuje kontinuirani poslovni odnos s lobistom MOL-a.

"Dakle, prema najnovijim nalazima, afera Konzultantica bacila je novo svjetlo na sve zakulisne odnose između Josipa Petrovića i Tomislava Karamarka, koje se puno ozbiljnije manifestiraju u skoro zaboravljenoj aferi Soboli nego u samoj aferi Konzultantica. No, kako to Prvi potpredsjednik Vlade RH voli javno reći – Nek institucije pravne države odrade svoj posao pa ćemo onda raspravljati, iako se sada čini da su ga prvi put kilavo odradile", objavljeno na službenoj stranici PSD-a Fairpress.eu.


 

Prijave Povjerenstvu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara