Nova pucnjava u Francuskoj: Autom se pokušao zabiti u vojnike koji su čuvali džamiju

Nova pucnjava u Francuskoj: Autom se pokušao zabiti u vojnike koji su čuvali džamiju

Screenshot: YouTube

VOJNIK i stariji muškarac muslimanske vjeroispovijesti lakše su ozlijeđeni u izgredu što ga je izazvao muškarac koji se automobilom zaletio među vojnike koji su čuvali džamiju u gradu Valence na jugu Francuske.

Vozač je teško ozlijeđen jer su vojnici na njega otvorili vatru, no ozljede nisu opasne po život, objavila je vlada.

Taj 29-godišnji muškarac čiji identitet nije objavljen prebačen je u bolnicu, a njegovi motivi zasad su nepoznati jer još nije ispitan.  Izvor blizak istrazi rekao je da on nije poznat obavještajnoj službi, da je iz predgrađa Lyona i da mu je supruga stigla u bolnicu.

Ozlijeđen je 72-godišnji vjernik, pogođen zalutalim metkom koji su ispalili vojnici, a lakše ozljede noge zadobio je jedan vojnik, rekao je gradonačelnik Nicolas Daragon.  

"Četvorica vojnika bila su ispred džamije, umjerene i mirne džamije, u vrijeme kada su pristizali vjernici između dviju molitvi", rekao je Daragon.

Vozač je dvaput uzimao zalet kako bi pogodio vojnike koji su pucali pri drugom njegovom pokušaju. 

U Francuskoj je na snazi visok stupanj pripravnosti na terorizam od 13. studenoga kada je u islamističkim napadima u Parizu ubijeno 130 osoba. Vojnici štite objekte koji se smatraju posebno osjetljivima kao što su bogomolje i službene zgrade.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara