Nova pucnjava u Francuskoj: Autom se pokušao zabiti u vojnike koji su čuvali džamiju

Nova pucnjava u Francuskoj: Autom se pokušao zabiti u vojnike koji su čuvali džamiju

Screenshot: YouTube

VOJNIK i stariji muškarac muslimanske vjeroispovijesti lakše su ozlijeđeni u izgredu što ga je izazvao muškarac koji se automobilom zaletio među vojnike koji su čuvali džamiju u gradu Valence na jugu Francuske.

Vozač je teško ozlijeđen jer su vojnici na njega otvorili vatru, no ozljede nisu opasne po život, objavila je vlada.

Taj 29-godišnji muškarac čiji identitet nije objavljen prebačen je u bolnicu, a njegovi motivi zasad su nepoznati jer još nije ispitan.  Izvor blizak istrazi rekao je da on nije poznat obavještajnoj službi, da je iz predgrađa Lyona i da mu je supruga stigla u bolnicu.

Ozlijeđen je 72-godišnji vjernik, pogođen zalutalim metkom koji su ispalili vojnici, a lakše ozljede noge zadobio je jedan vojnik, rekao je gradonačelnik Nicolas Daragon.  

"Četvorica vojnika bila su ispred džamije, umjerene i mirne džamije, u vrijeme kada su pristizali vjernici između dviju molitvi", rekao je Daragon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač je dvaput uzimao zalet kako bi pogodio vojnike koji su pucali pri drugom njegovom pokušaju. 

U Francuskoj je na snazi visok stupanj pripravnosti na terorizam od 13. studenoga kada je u islamističkim napadima u Parizu ubijeno 130 osoba. Vojnici štite objekte koji se smatraju posebno osjetljivima kao što su bogomolje i službene zgrade.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara