Nova snimka Fidela Castra - kubanski diktator se oporavlja

SNIMKA na kojoj je Hugo Chavez u posjeti kod Fidela Castra kubanskom predsjedniku pokazuje subotnje izdanje argentinskih novina, a Castro se u trenirci drugačijoj od one viđene u listopadu slaže sa svojim venecuelanskim kolegom oko prijetnji carstva (SAD-a), pojavila se jučer na Kubanskoj televiziji Juventud Rebelde i izgleda autentično, prenosi CNN.

Castro se oporavlja, vidi se na snimci, jer za razliku od dosadašnjih snimaka, kubanski predsjednik ovdje pije sok i govori slabim, ali ipak razumljivim glasom.

Chavez tvrdi da je s kubanskim predsjednikom razgovarao više od dva sata, o globalnom zagrijavanju i prijetnji SAD-a. Iako se na snimci vidi da razgovor uglavnom vodi Chavez, Castrovo držanje pokazuje da se oporavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimka se pojavila točno šest mjeseci nakon što je Castro predao vlast u ruke svome bratu Raulu, a nakon špekulacija da je predsjednik mrtav, te da se to skriva od javnosti, ovo je prilično jak dokaz da se on oporavlja.

Njegovo zdravlje je državna tajna, no u vladi tvrde da ukoliko el Presidente zaista umre, da će o tome odmah izvijestiti Kubance.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara