SMRT KOBEA BRYANTA

Nova snimka s mjesta pogibije Kobea Bryanta, biciklist ju je slučajno snimio

Nova snimka s mjesta pogibije Kobea Bryanta, biciklist ju je slučajno snimio
Foto: YouTube Marca/screenshot

JEDAN od najboljih košarkaša u povijesti Kobe Bryant poginuo je 26. siječnja u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji. Osim njega, poginulo je još osmero ljudi, među kojima i njegova 13-godišnja kći Gianna.

Smrtno je stradala i njena suigračica iz košarkaške momčadi Alyssa. Nju su pratili roditelji, John Altobelli i Keri Altobelli. John Altobelli je imao 56 godina, a radio je kao trener baseballa na jednom fakultetu u Orange Countyju. On i supruga su pratili kćer na utakmicu koja se trebala održati u podne.

Poginuli su i Christina Mauser, košarkaška trenerica u jednoj privatnoj školi u Orange Countyju, te Sarah Chester i njena kći Payton. Pilot je bio Ara Zobayan.

Nakon tragedije objavljeno je više snimki s mjesta nesreće, a posljednju je danas objavio španjolski sportski dnevnik Marca. Autor je nepoznati biciklist koji se rekreirao, a kad je čuo strašan udarac i eksploziju koja se dogodila, mobitelom je snimio mjesto nesreće. U tim trenucima pojma nije imao što snima...

Pogledajte video

 

Još uvijek se istražuje uzrok pada helikoptera. No, ono što se zna je da su imali puno problema. Vrijeme je bilo jako loše, zbog magle se gotovo ništa nije vidjelo.

Pilot je puno mijenjao visinu, a bio je i upozoren da leti prenisko. Pilot helikoptera Kobea Bryanta planirao je sletjeti na aerodromu Burbank, ali kružio je oko 15 minuta čekajući dopuštenje za slijetanje zbog loših vremenskih uvjeta i drugih letjelica koje su trebale sletjeti na aerodrom.

Malo prije nesreće pilot je podigao helikopter na više od 600 metara, a onda se srušio s visine od oko 500 metara.

Podaci o letu pokazuju kako je brzina helikoptera bila gotovo 300 kilometara na sat.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara