Nova voditeljica kurikularne reforme: "Ono što je radio Hrast je vrijedno pažnje"

Nova voditeljica kurikularne reforme: "Ono što je radio Hrast je vrijedno pažnje"

Foto: YouTube, FaH, GROZD

DIJANA VICAN, nova voditeljica ekspertne skupine za kurikularnu reformu u Dnevniku HRT-a rekla je kako je dosadašnje povjerenstvo  dalo veliki angažman i potrošilo puno vremena.

"Pokazali su sposobnost rada na društvenim mrežama i proizveli su tisuće stranica materijala. No, taj materijal treba iščitati i vidjeti s čim se ide dalje, a s čim ne. ... Kurikularna reforma se ne sastaoji od tisuću papira, riječ je o odgojno-obrazovnoj reformi kaja ima više razina. Ako je to nacionalni projekt treba pitati struku, a ne politiku, izjavila je Dijana Vican. Istaknula je kako su svi sugovornici dobrodošli. I ono što je radio Hrast i svi ostali, vrijedno je pažnje", dodala je.

Matko Glunčić koji je također imenovan za voditelja skupine, istaknuo je kako je STEM područje bilo apsolutno zapostavljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bilo dobro isplanirano. Tijekom javne i stručne rasprave pristiglo je puno primjedbi na koje se nije željelo odgovoriti, rekao je Glunčić. Istaknuo je kako kurikularna reforma ne bi trebala imati nikakav politički predznak. Svjetonadzorska opredjeljenja neće utjecati na naš rad. Ne pripadam ni ljevici ni desnici, samo sam stručan", rekao je Glunčić.

Vican je naglasila i da kurikulum nije počeo s Jokićevom skupinom; počeo je 2004. godine.

Posjetimo, Glunčič je sudjelovao u Jokićevim radnim skupima, a onda se na dan velikog prosvjeda protiv ukidanja kurikularne reforme 6. lipnja pojavio u emisiji Bujica osuđenog dilera i osvjedočenog neonacista Velimira Bujanca gdje je govorio protiv Jokića i reforme.

Vican je pak recenzentica programa zdravstvenog odgoja udruge GROZD čiji je predsjednik svojedobno bio čelnik HRAST-a Ladislav Ilčić, te se zalagala da njihov program dođe u škole.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara