NOVI DETALJI Širi se strah od novog sukoba, napadač na Hrvate s Kosova je odavno poznat policiji

NOVI DETALJI Širi se strah od novog sukoba, napadač na Hrvate s Kosova je odavno poznat policiji

Foto: Čitatelj Indexa/Pixsell/Damir Špehar

U SLATINI se ne smiruju strasti nakon krvavog pohoda maloljetnika koji je u disku nožem izbo šestero ljudi.

>> Maloljetnik izbo šest osoba u Slatini: "Ušao je s dva noža i počeo bosti"


>> VIDEO, FOTO Bijesni građani pred policijom u Slatini nakon krvavog napada: "Mi smo za njih Šiptari s Kosova"


Kako vrijeme odmiče, doznaje se sve više detalja o sinoćnjem krvavom pohodu maloljetnika na disko klub Gambino. Podsjetimo, u noći sa subote na nedjelju maloljetnik naoružan s dva noža upao je u disko klub Gambino te počeo napadati ljude oko sebe, mahom Hrvate koji su u Slatinu i okolni Voćin doselili s Kosova.

Među šestero ozlijeđenih su i dva maloljetnika, a jedan od njih, sedamnaestogodišnjak, zadobio je tešku ozljedu slezene te je hitno prebačen u virovitičku bolnicu gdje je operiran i izvan je životne opasnosti.

O silini stravičnog napada nožem svjedoči i fotografija snimljena u disko klubu Gambino nakon krvavog pohoda, a koju nam je poslao čitatelj Indexa.Prosvjed nakon krvavog napada

Napadač je priveden u slatinsku policijsku postaju, ispred koje se u petak poslijepodne okupilo 50-ak građana, mahom roditelja, rodbine i prijatelja ozlijeđenih u krvavom pohodu.

Prosvjednici su uvjereni da se napad dogodio zbog mržnje prema Hrvatima s Kosova. "Mi smo za njih Šiptari s Kosova", izjavio je jedan od prosvjednika.

Pogledajte snimku s prosvjeda:

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U policiji šute o motivima, u Državnom odvjetništvu se ne javljaju na telefon


U policiji odbijaju dati bilo kakve detalje o napadu i napadaču, te eventualnim motivima. Nisu nam rekli čak ni za koje će djelo biti podignuta kaznena prijava, odnosno kako će napad biti pravno okarakteriziran.

Sve što su nam iz policije rekli u petak poslijepodne je da je slučaj preuzelo Županijsko državno odvjetništvo, u kojem se pak nisu javljali na naše pozive.

Napadač odavno poznat policiji zbog sukoba s Hrvatima s Kosova


No, neslužbeno doznajemo da je napadač, koji ima 17 godina, već dugo vremena poznat policiji zbog niza sukoba s kosovskim Hrvatima koji žive u Slatini i Voćinu. Navodno je zbog tih sukoba već proveo neko vrijeme u popravnom domu.

Da je sinoćnji napad tek kap koja je prelila čašu strpljenja, pokazuje i prosvjed koji je organiziran u petak poslijepodne pred policijskom postajom u Slatini. Prosvjednici, mahom rodbina i prijatelji ozlijeđenih, optužili su policiju za nerad, ali i za dvostruke kriterije kad se radi o Hrvatima s Kosova.Strah od novih sukoba


Prosvjednici su govorili da policija i sudovi promptno reagiraju kad netko od Hrvata s Kosova napravi neki incident, ali kada se napada njih - reakcija je blaga. Pale su i teške optužbe o pokušaju zataškavanja te dvostrukim mjerilima koje policija i pravosuđe imaju prema doseljenicima s Kosova.

Obzirom da su sukobi između "starosjedioca" i doseljenika s Kosova u Slatini već godinama tužna svakodnevica, mnogi stanovnici Slatine strahuju od osvete odnosno mogućih novih sukoba.

Jasno je da je sinoćnji krvavi pohod na disko klub mogao završiti puno tragičnije. Stoga je prosvjed Hrvata s Kosova posve razumljiv, a naročito u svjetlu činjenice da je napadač s nasilničkom prošlošću odavno poznat policiji i sudovima i to zbog sličnih nedjela.

Kada građani izgube povjerenje u pravosuđe i policiju, a čini se da se upravo to dogodilo u Slatini, nije nemoguće da preuzmu zakon u svoje ruke. Upravo je to ono od čega se strahuje u Slatini nakon strašnog napada u disko klubu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara