Novi detalji: Otkriveno gdje je bio zaštitar za vrijeme napada u Đakovu

Novi detalji: Otkriveno gdje je bio zaštitar za vrijeme napada u Đakovu
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U CENTRU za socijalnu skrb u Đakovu došlo je do napada. Jedna djelatnica je ubijena, a pravnik ustanove je teško ranjen. Ubojica je u bijegu.

>> Napad u Đakovu: Socijalna radnica ubijena, ubojica u bijegu, grad pun policije

Ubojica je od ranije poznat po problematičnom ponašanju. Bio je socijalni slučaj i imao je, kako je rečeno, problema s alkoholom.

Pištolj je unio u torbici.

Kako je rekao Šimun Buzov, direktor zaštitarske firme koja čuva Centar za socijalnu skrb u Đakovu, zaštitar je bio na radnom mjestu. Kaže i da je prvi otrčao po pomoć. Snimku donosi lokalni radio Tranzistor.

"Naš zaštitar je postupio kao i svakodnevno što radi. Ubojica je često dolazio, s njim je obavio razgovor, onda je otišao u tu kancelariju gdje su bili gospođa i kolega. Kad se to dogodilo, on je otišao po prvu pomoć", kaže Buzov.

"Mi kao zaštitarska firma ne možemo imati vatreno oružje. A ovaj je nosio torbicu kao svaki građanin, uvijek je nosio hrpu papira, on je tu bio kao domaći", kaže Buzov.

Rekao je da zaštitar nije pregledavao torbicu.

"Zaštitar je otrčao po prvu pomoć kad su mu javili da je netko ranjen", kaže Buzov dodavši da je napadač bio nemiran i čudan čovjek.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara