Novi detalji ubojstva banjalučkog biznismena: "Ubojice su ga pratile danima"

Novi detalji ubojstva banjalučkog biznismena: "Ubojice su ga pratile danima"
Foto: ATV

NOVE detalje ubojstava banjolučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegova osiguranja, koja su šokirala BiH, na svojem je blogu iznio novinar Slobodan Vasković.

Kako navodi, ubojice su danima pratile Krunića prije nego što su se odlučile za mjesto napada.

"Ubojice su ga pratile danima"

"To svjedoči mjesto na kojem je pucano. Do njegove kuće moglo se stići na dva načina, ali on je uvijek koristio put na kojem je i organizirana sačekuša. Ubojice su automobilu prišle na zavoju u kojem je automobil morao usporiti", piše Vasković na svojem blogu.

Navodeći opis koji je dobio od svojih izvora, ubojice su u automobilu u kojem su bili Krunić, njegov član osiguranja Žarko Pavlović i vozač Goran Ilić prišli sa strane na kojoj je sjedio Krunić.

"Jedan od ubojica išao direktno na Krunića"

"Jedan od ubojica išao je direktno na Krunića, dok je drugi ciljao u pratioca. Krunić je pogođen kroz prednje vjetrobransko staklo, i to s dva direktna hica u glavu. Riječ je o pancirnom streljivu. Krunića je, po svemu sudeći, likvidirao Benedi Đukanović, koji je u bijegu. Krunić je na mjestu napada podlegao. Nije poznato tko je od ostalih uhićenih i osumnjičenih za ubojstvo likvidirao Žarka Pavlovića, koji je također pogođen u glavu", piše nadalje Vasković citirajući svoj izvor.

Đukanović je, prema istom izvoru, navodno je odnio i pušku ubijenog napadača Željka Kovačevića.

Kako se spasila jedina preživjela žrtva napada

Jedina preživjela žrtva tog napada, vozač Goran Ilić, spasio se tako što se borio s ubojicama unatoč više prostrjelnih rana, piše Vasković.

Na kraju je zaključio kako "nema dileme da je ubojstvo Krunića naručeno", no dodao je da se još uvijek ne zna i tko bi bio naručitelj tog ubojstva.

Zbog ubojstva uhićeno više ljudi

U međuvremenu, pripadnici policije Unsko-sanskog kantona u Sanskom Mostu uhitili su braću N. Ć. i A. Ć., potvrdio je zapovjednik policije Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić. Njih se i službeno dovodi u vezu s navedenim ubojstvima, prenose mediji u BiH.

Policajci MUP-a Republike Srpske u utorak su uhitili i osobe s inicijalima E. B. i M. G. Policija ih sumnjiči za kazneno djelo ''teško ubojstvo'' i ''ubojstvo u pokušaju''.

Kod Dervente je, prema pisanju medija, u BiH zaustavljen automobil u kojem se nalazio Benedi Đukanović, no on je pušten nakon kontrole jer u tom trenutku nije bio osumnjičen za ubojstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara