Novi generalni direktor šibenskog "Solarisa"

IVAN HREN, predsjednik Nadzornog odbora šibenske hotelske kuće "Solaris", potvrdio je danas da je na čelu tog poduzeća u subotu došlo do promjene, te ga umjesto dosadašnje tročlane uprave, u kojoj su bili predsjednik Frane Burtina te Dragan Erceg i Branimir Blajić, sada vodi Branimir Jurišić, dosadašnji direktor tvrtke "Ugo oprema" koja je većinski vlasnik "Solarisa".

Budući da je do te promjene došlo nakon što se prije desetak dana veći broj gostiju "Solarisa" zarazio salmonelom, u javnosti se ta promjena vodstva odmah povezala sa slučajem trovanja hranom. No, Ivan Hren je istaknuo da to jedno s drugim nema veze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Skupština Solaris d.d. u subotu je promijenila Statut poduzeća tako da na čelu Solarisa više nije višečlana uprava nego generalni direktor. Nakon toga je Nadzorni odbor na to mjesto imenovao Branimira Jurišića", rekao je Hren. Dodao je kako je ta promjena Statuta bila najavljena u Narodnim novinama još početkom travnja.

Osim što je opovrgnuo povezanost promjene Uprave "Solarisa" sa zarazom koja se pojavila kod 150 gostiju tog hotela, i s odgovornošću dosadašnje Uprave, predsjednik Nadzornog odbora Ivan Hren rekao je da se "Solaris" za sada "ne smije povezivati s probavnim smetnjama većeg broja gostiju jer još nisu službeno utvrđeni ni uzroci, ni putevi zaraze".

U Zavodu za javno zdravstvo u Šibeniku, u kojemu se ispituju uzorci hrane i brisevi uzeti u "Solarisovoj" kuhinji, najavili su da će rezultati biti poznati sredinom ovoga tjedna, a prošlog tjedna priopćili su da je u stolici oboljelih pronađena salmonela iz grupe D.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara