Novi Glasnovićev ispad u saboru: "Neki šugavi Jugoslaveni i dalje sjede ovdje"

Novi Glasnovićev ispad u saboru: "Neki šugavi Jugoslaveni i dalje sjede ovdje"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

DANAŠNJE zasjedanje sabora počelo je burno, ispadima Hrastovog Hrvoja Zekanovića i Željka Glasnovića iz Neovisnih za Hrvatsku.

Sve je započelo prepucavanjem Zekanovića i Jandrokovića. Zekanović je napao Marakeški sporazum o migrantima.

Zekanović je prigovorio Jandrokoviću jer je tijekom njegova izlaganja predsjedniku sabora nešto došao reći HDZ-ov Branko Bačić, a onda su se Njonjo i Zekanović neko vrijeme prepucavali.

Zatim je za govornicu izašao Željko Glasnović. Već standardno, trabunjao je o svemu i svačemu, a, također za njega posve uobičajeno, spominjao je "šugave Jugoslavene".

Glasnović o jugolopovima, šugavim Jugoslavenima

"Isti ping-pong politički zamara ljude, a o bitnim stvarima se ne brinemo. Da, gospodine Panenić - Vukovar '45., Vukovar '91. - tko je položio vijenac tamo u centru Vukovara gdje je pobijeno svi najbolji građani Vukovara '45.? Nitko. Quo vadis, Hrvatska? Zašto to pitanje? Vode nam državu isti neokomunistički kadrovi kao što su vodili do devedesete. Zašto se čudite? Cijelo sudstvo, bivši suci, cijela institucija, bivši komunisti", započeo je Glasnović.

Nastavio je s jugolopovima.

"Koliko je stvarna siva ekonomija u Hrvatskoj? 30 posto, ljudi ne plaćaju poreze - to je zašto nemate vrtiće, škole... Isti jugolopovi! Ti komunisti nisu mogli zadržati niti šugavu Jugoslaviju, neki sjede ovdje, ti šugavi Jugoslaveni, tako ih moram zvati!", rekao je Glasnović.

"Bandić je primjer jugoslavenikusa"

"Evo, za jednu funkcionalnu državu treba jasne političke i moralne stavove, takve vi nemate. To je dokazano. Tu se "rokate" oko Bandića, a on je jedan od vas! On je primjer homo jugoslavenikusa, on bi preživio bez kisika, i tu je, jedan od vas!", nastavio je Glasnović.

"Nedavno sam bio u Njemačkoj, počeli su me peglati tamo gore, nekakve neonaciste, vidio sam starije žene, ljude koji rade cijeli život, ne guzičare i parazite i koji brinu o svojoj državi", još je rekao Glasnović, na što je reagirao Jandroković.

Glasnovića je upozorio na rječnik, na što je Glasnović odgovorio: "To nije prosta riječ."

"Ne znam, kod mene je, kod vas vjerojatno nije", rekao mu je Jandroković.

"Branitelji su na kraju obranili ove anemičare, guzičare i gljivare"

"Hrvate zanima samo lova, Lepa Brena i cajke. Branitelji su na kraju obranili ove anemičare, guzičare i gljivare. Pardon, stražnjičare, stražnjice njihove, to ne smijem reći. A šta ste dobili, kakvu državu? Državu skorojevaca, bivših kadrova... Evo, mladi ljudi", kazao je pokazavši na studente i profesore Pravnog fakulteta.

Dobili smo "Kroslaviju", neka ste išli u Beograd ljubiti nekoga u stražnjicu. Sad idete u Bruxelles. Dobili ste 'Kroslaviju' u 'Euroslaviji'! Kako bi voljeli da vaša djeca idu, pošto ste svi za transrodne, "gender" prava, nek' vaša djeca idu u 'gender neutral' WC, a to dolazi ovdje, što nisu hrvatske vrijednosti. I svi glumite sad nekakve kozmopolite, lažne humaniste... A dok o tome mislite, milijun Afrikanaca sjedi na koferima spremni da dođu u Europu. Ilegalnih migranata", rekao je Glasnović u saboru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara