Novi hvarski gradonačelnik uveo rekordne globe: Za šetnju bez majice kazna i do 500 eura

Novi hvarski gradonačelnik uveo rekordne globe: Za šetnju bez majice kazna i do 500 eura

Screenshot: YouTube

U HVARU su postavili table s novim kaznama za neprimjereno ponašanje. Tko šeta bez majice platit će i do 500 eura, one u kupaćima globit će do 600 eura, a za jelo i piće na javnoj površini kazna može biti i do 700 eura. Uštedite vaš novac i uživajte u Hvaru, poruka je gradonačelnika Rikarda Novaka, koji smatra da je bio krajnji potez za uvođenje ovako drastičnih mjera.

"Šetaju li se goli po Veroni ili Firenci?"

Hvar je, naime, i po stranim medijima posljednjih godina postao ozloglašen kao mjesto razuzdane zabave mladih. Novak kaže kako je dugo u turizmu i kako se neka pravila moraju postaviti. Novinarima je već otkrio kako im turisti po Hvaru bljuju, uriniraju, spavaju na gradskim površinama i bauljaju...

"Sada turisti imaju obavijesti, sada znaju kakvo se ponašanje od njih očekuje. Gradsko vijeće Hvara donijelo je odluku o komunalnom redu s propisanim kaznama. Skupo kažete? Pa i meni je skupo živjeti u Hvaru. Kazna za neprimjereno ponašanje u Barceloni je 1.500 eura. Skupo možda jest, ali ima efekta. Turisti se kod nas šetaju goli, a mislite li da to rade u Veroni ili Firenci? Morali smo poduzeti nekakve mjere, komunalni redari imaju ovlasti naplaćivati kazne i regulirati situaciju. Meni nije normalno da se u kupaćim gaćicama ulazi u samoposlugu", kaže gradonačelnik Novak. 

"Hvar ima tradiciju turizma od 150 godina"

Ne strahuje da će visoke kazne polučiti kontraefekt.

"Mi smo grad sa tradicijom turizma od 150 godina, imamo najstarije kazalište. Neka pravila moraju postojati. Nije to samo problem Hvara, već i drugih mjesta, poput Novalje. Mi lokalne zajednice moramo početi rješavati taj problem. Radimo samo ono što nam zakon omogućava", kazao nam je Novak. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara