Novi potres jačine 4,5 stupnjeva pogodio Novi Zeland, nema izvještaja o ozlijeđenima

Foto: AFP

NOVI potres jačine 4,5 stupnjeva pogodio je danas Novi Zeland. Epicentar potresa bio je 19 kilometara od glavnog grada Wellingtona.

Na Novom Zelandu je danas dan žalosti zbog prošlotjednog potresa u kojem su poginule najmanje 154 osobe. Današnji potres se osjetio malo poslije 10 sati ujutro po lokalnom vremenu te je bio na dubini od 40 kilometara. Epicentar današnjeg potresa je od Christchurcha udaljen oko 290 kilometara.

Minuta šutnje

Zasad nema izvještaja o šteti iz današnjeg potresa, a svjedoci tvrde da su se tresle kuće. "Moj se krevet jako tresao", kazao je jedan od očevidaca. Na Novom Zelandu se održala dvominutna šutnja točno tjedan dana nakon razornog potresa u gradu Christchurchu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer u 12.51 sati po lokalnom vremenu je cijela država šutjela kako bi označili trenutak kada je smrtonosan potres pogodio državu točno prije sedam dana. Spasioci su na dvije minute odložili svoju opremu prije nego su nastavili s radom.

Broj mrtvih mogao bi se popeti do 240

Trenutno je 154 mrtvih, no dužnosnici kažu da bi se ta brojka mogla popeti do 240 jer se još mnogi smatraju nestalima, a teško je za povjerovati da su uspjeli preživjeti sedam dana ispod ruševina. Nadu u njihovo preživljavanje sigurno su još smanjili i potresi koji su se dogodili nakon onog najrazornijeg prije sedam dana.

Šteta od potresa jačine 6,3 stupnja očekuje se da će dostići oko 15 milijardi dolara. Od prošle srijede nitko ispod ruševina nije pronađen živ. Tijekom minuta šutnje zastave su spuštene na pola koplja, a promet je zaustavljen. Crkvena zvona su odzvanjala diljem Novog Zelanda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara