Novi potres zatresao Zagreb

Novi potres zatresao Zagreb
Screenshot: CSEM-EMSC

Potres koji je u 20,49 u ponedjeljak zatresao Zagreb i okolicu bio je jakosti 2,7 prema Richteru s epicentrom u Zagrebu nedaleko Markuševca, izvijestila je Seizmološka služba RH.

"Seizmografi su zabilježili slabi potres s epicentrom u Zagrebu nedaleko Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 2.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice", stoji u njihovoj objavi na Twitteru. 

To mjerenje razlikuje se od podataka koji su bili dostupni na stranici Europskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) netom nakon potresa. 

Tako je prema EMSC-ovim podacima potres bio jakosti 3,2 po Richteru, dogodio se na dubini od 10 kilometara, dok je epicentar bio 20 kilometara zapadno od Zagreba i tri kilometra istočno od Bregane. 

To je još jedan u niz od 60-ak potresa koji su od jučer ujutro pogodili Zagreb.

Podsjetimo, Zagreb je jučer ujutro pogodio potres magnitude 5,5 po Richteru. To je najjači potres u Zagrebu od 1880. godine. Materijalna šteta je velika, a u potresu je stradala 15-godišnja djevojčica. Liječnici su se od jučer ujutro borili za njen život, ali ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić danas popodne je medijima potvrdio da je djevojčica umrla.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara