NOVI PREDSJEDNIK HČSP-A luka podrug

Na 4. općem saboru Hrvatske čiste stranke prava (HČSP), održanom danas u Zagrebu, za novog predsjednika stranke izabran je Luka Podrug iz Splita. L

Obraćajući se izaslanicima, Podrug je rekao kako će temeljna načela njegovog djelovanja na čelu HČSP biti pravaško jedinstvo, oštra borba za smjenu dosadašnje generacije političara iz 1945. i 1971. te ulazak na političku scenu mlade generacije iz 1990., koja je ratovala za Hrvatsku.

Istaknuo je da Hrvatska ima alternativu politici HDZ-a i SDP-a, i to u suradnji pravaško-demokršćanskog bloka.

Novi predsjednik HČSP-a Luka Podrug rođen je 1960. u Dicmu pokraj Sinja, a po zvanju je pravnik.

Dosadašnji predsjednik HČSP-a Ivan Gabelica, koji je stranku vodio od osnutka 1992., nije se kandidirao za njezina predsjednika. On je na konferenciji za novinare prije dva dana rekao kako mu nije do liderstva, nego do jedinstva stranke, te kako je potrebno da vodstvo stranke preuzmu mladi.

Na saboru HČSP-a bilo je nazočno 300 izaslanika te gosti iz dvadesetak hrvatskih stranaka i udruga.

U opširnim pozdravnim govorima gosti su pozivali na jedinstvo i slogu hrvatskih domoljubnih političkih stranaka. Oštro su kritizirali vlast i sadašnje, kako su ga opisali, ´mračno´ vođenje hrvatske politike.

Na saboru HČSP-a, među ostalima, bili su i predstavnici Hrvatske kršćanske demokratske unije, Hrvatskog bloka, Hrvatskih demokršćana, Stranke hrvatskog proljeća, Hrvatskoga pravaškog bloka iz BiH, te brojnih organizacija i udruga - Središnjeg stožera za obranu digniteta Domovinskog rata, Hrvatskoga populacijskog pokreta, Centra ´Apel´ i drugih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara