"Novi sindikat" prijeti novim štrajkom u Industrogradnji

"NOVI sindikat" pozvat će radnike Industrogradnje u siječnju na novi štrajk ako Uprava ne počne poštivati sindikalne zahtjeve, najavljeno je danas na konferenciji za novinare pred upravnom zgradom Industrogradnje u Zagrebu.

"Novi sindikat" organizirao je jučer na nekoliko gradilišta jednosatni štrajk upozorenja tražeći poštivanje kolektivnog ugovora, reguliranje radnog vremena, terenski dodatak i pravodobnu isplatu plaća i ostalih materijalnih prava.

Tim štrajkom, kojem se priključilo 700-ak radnika, sindikat je testirao spremnost radnika za sindikalnu borbu, rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik sindikata Mario Iveković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dali smo do znanja Upravi da je "Novi sindikat" relevantan partner s kojim treba pregovarati, pa ako ne ispoštuje naše zahtjeve, organizirat će u siječnju jednodnevni štrajk, a moguće su i žešće sindikalne akcije, upozorili su sindikalci.

Zanima ih također poslovni plan i s koliko se radnika planira nastaviti proizvodnja jer se boje prodaje nekretnina te tvrtke, koja u više društava zapošljava oko 3.000 radnika.

(Hina) mvr mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara