Zbog mita uhićen sudac koji je oslobodio Đapića, a s vlasnikom tegljača smrti iz Ledenika bio u noćnom klubu

Zbog mita uhićen sudac koji je oslobodio Đapića, a s vlasnikom tegljača smrti iz Ledenika bio u noćnom klubu

Foto: Joško Šupić/Cropix, Cropix Arhiva

SUDAC splitskog Općinskog suda Robert Pešutić, široj javnosti najpoznatiji po oslobađajućoj presudi Anti Đapiću za prepisivanje magistarskog rada, uhićen je jutros dok je išao na posao! Pešutić je odveden na ispitivanje u policiju. Kako doznajemo, sumnjiče ga za primanje mita.

Skinut imunitet!

Već su obavljene sve potrebne formalnosti za kazneni progon suca Pešutića. Kako doznajemo, skinut mu je sudački imunitet tako da nema nikakve prepreke da se Pešutić privede na ispitivanje u Uskok i u konačnici strpa u istražni zatvor ako se za to, dakako, ukaže potreba, a po svoj prilici hoće. 

Provod u klubu sa striptizetama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pešutić se na udaru medija našao u ljeto 2006. godine, kada su ga nadzorne kamere snimile u noćnom klubu Pasha sa sudskim vještakom za promet Marinom Žunićem te Jakšom Micheli Tomićem, bračkim kraljem otpada i vlasnikom tegljača smrti koji je u tunelu Ledenik pobio dvije majke s djecom.

Ispao je problem oko plaćanja računa od 11 i nešto tisuća kuna pa je čak uredovala i policija. Pešutić nam se tada požalio da nije ni znao da ide u noćni klub sa striptizetama i skupim pićima. Vidio je, naime, na plakatu za klub klavir pa je mislio da se radi o nekom kulturnom mjestu.

Nakon oslobađanja Đapića, brat suca Pešutića postavljen za šefa HSP-a u Bolu

Valja svakako pripomenuti i da je brat suca Pešutića postavljen za šefa HSP-a Bol nakon što je Anto Đapić oslobođen optužbe za prepisivačinu svega mjesec dana uoči nastupanja zastare. Oba Pešutića su nam ustvrdila kako jedna s drugom stvari nema nikakve veze, no mnogi nisu baš bili uvjereni da ne postoji nikakva uzročno-posljedična veza.

Pešutićeve kolege u šoku!

Ovo je u posljednja dva mjeseca već druga velika afera na splitskom Općinskom sudu. Ljetos su, naime, uhićeni službenica zemljišno-knjižnog odjela, tajnica ovršnog suca te ovršitelj. Vijest o  Pešutićevom uhićenju kolege sa suda primile su sa nevjericom. Svi su u šoku. Do suda još nije ništa službeno stiglo pa nam se predsjednik Ivica Botica nije očitovao o najnovijoj aferi na svom sudu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara