Novi slučaj droge u Hrvatskoj vojsci: U tri vojarne na testu pala tri vojnika

Novi slučaj droge u Hrvatskoj vojsci: U tri vojarne na testu pala tri vojnika
Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

TRI hrvatska vojnika u tri vojarne pala su na testiranju – u zrakoplovnoj bazi na Plesu, Zemuniku, gdje je otkriven pripadnik protuzračne obrane, te u gardijskoj brigadi u Petrinji.

Sva tri slučaja otkrivena su u proteklih nekoliko dana, javlja Dnevnik Nove TV.

"Vojnici su konzumirali drogu, no to ne znači da su je konzumirali samo u vojarni. Kad se provodi test, znači da je konzumacija bila i izvan vojarne, prije stupanja na službu", rekao je brigadir Vlado Kovačević, načelnik sektora za Vojno-policijske poslove. Dodaje da će protiv trojice vojnika biti pokrenut stegovni postupak i kaže da je riječ o mlađim vojnicima.

O kojim je vrstama droga, ali i količinama riječ – ne želi reći. Kaže da nije bilo propusta s njihove strane i potvrđuje: vojna policija lani je bila u oko 80 nadzora. Rezultati su bili porazni.

"Obuhvaćeno je 166 osoba. Od njih su 42 djelatne vojne osobe pozitivne na droge. A od te 42, njih 36 su vojnici i najmlađa populacija, dok je ovih 6 dočasnika koji su u sustavu od 10-15 godina'', otkrio je Kovačević za Dnevnik Nove TV.

Podsjetimo, prije dva dana iz MORH-a je objavljeno da će zbog povrede vojne stege dvojica pripadnika Hrvatske vojske biti vraćeni iz Litve u Hrvatsku, udaljeni iz službe i bit će proveden stegovni postupa. 

Pripadnici Vojne policije Hrvatske vojske iz sastava 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Litvi u nedjelju, 16. veljače 2020., prilikom testiranja utvrdili su prisutnost nedopuštenih sredstava kod dvojice vojnika, pripadnika 2. HRVCON-a,

Protiv dvojice pripadnika Hrvatske vojske bit će proveden stegovni postupak i bit će udaljeni iz službe, izvijestio je prekjučer MORH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara