Novi slučajevi: Kanađanka i Austrijanka splitskoj policiji prijavile silovanje

Novi slučajevi: Kanađanka i Austrijanka splitskoj policiji prijavile silovanje

Foto: FAH

POLICIJI u Splitu prijavljena su dva nova slučaja silovanja. Najprije se javila 25-godišnja Kanađanka. Probudila se u Žrnovnici u društvu nepoznatog muškarca. Ne zna je li silovana, ali slučaj je prijavila. Sjeća se da su joj ponudili prijevoz sa Bačvica, no umjesto u iznajmljenom apartmanu u Ulici Hrvatske mornarice u Splitu završila je sedam kilometara dalje u Žrnovnici. Sumnja da su je drogirali i silovali. Policija će pokušati utvrditi što se uistinu dogodilo.

Dvojica je držali, a treći silovao?

Dva dana kasnije, tj. jutros, novi slučaj. Svoj slučaj prijavila je 18-godišnja Austrijanka. Ispričala je kako je bila u disko klubu na Supetru pa je s jednim mladićem završila na plaži. Kaže da su je držala dvojica, a da ju je on silovao. Iznijela je, kako neslužbeno doznajemo, nekoliko varijanti događaja. Naloženo je da se djevojke pregledaju kako bi se ustanovilo imaju li kakve ozljede koje bi se mogle povezati sa nasilnim spolnim činom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije par tjedana 21-godišnja Australka prijavila je za silovanje 25-godišnjeg Britanca u Hvaru. Njemu je oduzeta putovnica i mora se redovno javljati policiji. Ona je, pak, nastavila ljetovanje van Hrvatske.

Svake sezone po nekoliko prijava

Ovakvi slučajevi nisu novost. Tijekom svake sezone na splitskom području bude po nekoliko ovakvih prijava. Lani je tako 18-godišnja Norvežanka prijavila trojicu mladih Australaca za silovanje u splitskom klubu. Morali su neplanirano produžiti boravak u Hrvatskoj. U zatvor nisu išli, platili su joj 20 tisuća eura i vratili se u domovinu. Lani je silovanje na jahti kod Hvara prijavila 21-godišnja Britanka. 23-godišnji Saudijac i 33-godišnji Jemenac također su se nagodili. Izbjegli su zatvor plativši određeni novčani iznos.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara