Novi šok za građane: Poskupljuje i kruh!

Foto: Arhiva

NIJE gorivo jedina stvar koju ćemo već od sutra morati plaćati skuplje. Pekari najavljuju i novi rast cijena kruha. Dosadašnje cijene, poručuju, više jednostavno ne mogu zadržati zbog rasta cijene osnovnih sirovina, prije svega pšenice. Nemoguće je točno predvidjeti za koliko će kruh poskupjeti u narednim danima, s obzirom da svaki pekar sam formira cijene, ali očekuje se da će cijene ići gore za dvadesetak posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Resorni ministar Petar Čobanković na crne najave samo sliježe ramenima. Ministar poljoprivrede se, kako kaže, nada da neće doći do drastičnog rasta cijene. No, priznaje kako Vlada ne može puno učiniti da zaustavi novi udar na životni standard građana. "Država pokušava zaustaviti val poskupljenja, ali ne možemo mi odrediti cijene", kaže Čobanković.

Jednako nemoćan je ministar poljoprivrede bio i kod nedavno najavljenog poskupljenja mlijeka. A prognoze za budućnost, nažalost, ne izgledaju nimalo pozitivno pa se ne treba iznenaditi ako uskoro dođe do rasta cijene i ostalih osnovnih namirnica. Istovremeno, prema psihološkoj granici od 10 kuna po litri neumoljivo napreduje i gorivo, te se može očekivati da će je probiti već u narednim mjesecima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara