Novi vizualni identitet SMS džemova

SMS, prehrambena industrija iz Splita, danas je predstavila novi vizualni indenitet svog slatkog programa koji se sastoji od džemova od smokve, koji su višestruko nagrađivani u zemlji i svijetu, te je najavila nove proizvodne linije džemova od suhog voća.

SMS džemovi od suhog voća pakirani su u trobridne prozirne staklenke zapremnine od 240 grama s etiketama koje sugestivnim, od džema umrljanim otiscima prstiju potrošače duhovito podsjećaju na to da se radi o SMS džemovima vrhunske kvalitete i okusa - o džemovima za prste polizati.

Autor novog vizualnog identiteta je poznati hrvatski dizajner Boris Ljubičić, čija je dugogodišnja suradnja sa splitskom tvrtkom  ovjenčana brojnim domaćim i stranim nagradama za dizajn proizvoda.

"Novi dizajn etiketa SMS-ovih džemova razlikuje se od često sterilnog, umjetnog dizajna mnogih hrvatskih prehrambenih proizvoda jer vraća ukusnu hranu po kojoj je Hrvatska u svijetu, nažalost, nedovoljno poznata u njeno prirodno hedonističko okruženje."- kazao je Ljubičić ističući SMS-ovu otvorenost prema hrabrim i otvorenim kretivnim rješenjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U U vrhu etikete nalaze se dva kvadratića koji simboliziraju da je džem  proizveden u Hrvatskoj

Marina Jakovčić, voditeljica marketinga SMS-a, kazala je kako je cjelokupni SMS-ov asortiman zastupljen u regiji, veći dio na području Europe, dok se džemovi od suhe smokve prodaju na tržištu SAD-a i Kanade. Poznato je da splitska prehrambena industrija posjeduje vlastite plantaže smokava, dio otkupljuje od domaćih proizvođača, a, kako to nije dovoljno, dio smokava se i uvozi.

Naime, za džemom od suhih smokava postoji veliki interes na svim tržištima jer se sličan ne proizvodi nigdje u svijetu. Proizvod se u SAD-u prodaje pod nazivom Dalmatia Dried Fig Spread, a početkom 2006. na održanom testiranju u organizaciji San Francisco Croniclea proglašen je najboljim među 12 "na slijepo" testiranih džemova od smokve.

U novoj slatkoj proizvodnoj liniji SMS-a nalaze se džem od suhe marelice, džem od suhe šljive, džem od suhe brusnice i jabuke, džem od suhe višnje i jabuke te džem od miješanog mediteranskog voća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara