Novica Petrač: Hodak nam se ne treba ispričavati, svi želimo samo da se ubojica pronađe

Novica Petrač: Hodak nam se ne treba ispričavati, svi želimo samo da se ubojica pronađe

ISTRAŽITELJI zaduženi za slučaj ubojstva Ivane Hodak idući će tjedan opet razgovarati s Hrvojem Petračem i Vladimirom Zagorcem, javljaju mediji. Ovoga će puta Zagorec i Petrač biti podvrgnuti ispitivanju pod poligrafom kako bi se utvrdilo jesu li im poznate ikakve informacije o likvidaciji kćerke Zvonimira Hodaka, s obzirom da za vrijeme prvih razgovora policija nije od njih dvojice dobila nikakve korisne informacije.

Istraga o ubojstvu Ivane Hodak i dalje se, koliko je javnosti poznato, nije pomaknula s mrtve točke, a jutros je i sam Zvonimir Hodak koji je ranije u svojim izjavama neizravno optužio Hrvoja Petrača priznao da je bio u krivu. "Ako su neke moje izjave pogrešno interpretirane, spreman sam se i ispričati Petraču", rekao je Hodak.

Petračev sin Novica kaže da ne očekuje nikakvu ispriku, niti je ona potrebna, jer i oni žele da se ubojica što prije privede pred lice pravde. "Hodak je rekao neke stvari dok je bio u šoku, to je sasvim razumljivo", kaže Novica Petrač i dodaje da se Zvonimir Hodak nema za što ispričavati jer "svi žele da se ubojica Ivane Hodak što prije pronađe".

"Poruka Zvonimira Hodaka da je spreman ispričati se mom suprugu Hrvoju ako su njegove izjave pogrešno interpretirane, naša obitelj doživljava kao svojevrsnu pobjedu razuma i određenu satisfakciju. S razumijevanjem prihvaćamo izjavu g. Hodaka jer time je i nama laknulo. S naših leđa skinut je golem teret. Zato nam je posebno drago čuti da je imao snage to izjaviti", kazala je za Večernji list Alica, supruga Hrvoja Petrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo Ivana Hodak i Luka Ritz još čekaju pravdu

Od početka 2008. godine do 30. rujna u Hrvatskoj se dogodilo 46 ubojstava. Čak 44 ih je riješeno, ali dvije žrtve još čekaju pravdu: Ivana Hodak i Luka Ritz. Prema službenoj statistici, policija je od 2002. godine riješila više od 93 posto svih ubojstava u Hrvatskoj. Iako postotak izgleda obećavajuće, zabrinjavajuća je činjenica da zločini koji su povezani s organiziranim kriminalom vrlo često ostaju neriješeni.

J.C.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara