Novinari "Istrage" Nove TV suočeni s ozbiljnim prijetnjama smrću

NAKON što su prve prijetnje prijavljene policiji, slučaj se ozbiljno zakuhtava pristizanjem novih mailova na adresu redakcije "Istrage", koji su sve konkretniji, pa se pričom odlučio pozabaviti Odjel gospodarskog kriminaliteta i korupcije PU zagrebačke.

Novi mailovi s krvoločnim prijetnjama počeli su pristizati prije dva dana, a dolaze s Hotmail adrese i potpisani su imenom i prezimenom za koje i policija i redakcija emisije ne vjeruju da su pravi. "Dobit ćeš metak u glavu, dabogda ti djeca crkla" te psovanje "ustaške majke" samo su neke od prijetnji kojima će se odsad baviti Ognjen Haramina iz Odjela za gospodarski kriminalitet i korupciju, specijaliziran za računalni kriminal.

"Kad bih se brinuo, svrha prijetnji bi bila ispunjena. I dalje mislim da nismo u opasnosti, jer ta osoba i nema motive za napad. Ali, takvi luđaci su i najopasniji", rekao nam je voditelj "Istrage" Robert Valdec. Ipak, nije mu svejedno obzirom da "Istragu" pripremaju mladi ljudi, većinom djevojke, koje nisu, poput Valdeca, školovane za protuterorizam i tek peku novinarski zanat.

"Nadam se da će policija ubrzo riješiti slučaj, a redakciji svakodnevno stižu mailovi potpore iz Australije, Južne Amerike i ostalih dijelova svijeta", kaže Valdec koji i dalje smatra da netko s ozbiljnom željom da naudi novinarima "Istrage" ne bi slao tako "osebujna" upozorenja.

D.K.
Foto: Nova TV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara