Novo: Sveučilište VERN' kreće s izvođenjem vlastitih studija

Novo: Sveučilište VERN' kreće s izvođenjem vlastitih studija
Foto: PR

USPJEŠNO je okončana prva trogodišnja inicijalna sveučilišna akreditacija u RH prema najvišim međunarodnim standardima. Kao jedino na taj način akreditirano sveučilište, Sveučilište VERN' kreće s izvođenjem vlastita tri preddiplomska sveučilišna studija: Cyber komunikacije i znanost o mreži, Internet stvari i Transmedijska dramaturgija

U svome tridesetogodišnjem razvoju, VERN'ova obrazovna grupacija, nakon Visoke škole za ekonomiju poduzetništva i Veleučilišta VERN', osnovala je 2017. godine Sveučilište VERN' i krenula u zakonom propisani proces trogodišnje inicijalne akreditacije pod mentorstvom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Ta je akreditacija u lipnju ove godine uspješno okončana i Sveučilište VERN' ima dopusnicu za izvođenje vlastitih sveučilišnih studija.

VERN'ovi sveučilišni studiji ukorak sa svjetskim trendovima u visokom obrazovanju

  • Cyber komunikacije i znanost o mreži je studij namijenjen svima koji žele postati menadžeri digitalnih medija koristeći se najsuvremenijim softverima današnjice, 
  • Internet stvari nudi visoko obrazovanje za danas toliko spominjanu IV. industrijsku revoluciju i umjetnu inteligenciju, 
  • Transmedijska dramaturgija namijenjena je onima koji žele biti scenaristi filmova, serija i videoigara, producenti medijskih projekata i kreatori sadržaja za online platforme. 

Najveća i najraznovrsnija ponuda akreditiranih studija prilagođena suvremenim online platformama današnjice 

2020. VERN' obilježava trideset godina razvoja kao visokoobrazovna grupacija s najvećom i najraznovrsnijom ponudom vlastitih akreditiranih studija – ukupno njih 17, sveučilišnih i stručnih, preddiplomskih i diplomskih. Studira se u suvremeno opremljenom studijskom prostoru u samom središtu Zagreba, a nastavni je kadar dodatno obogaćen s 20 novih docenata i sveučilišnih profesora.

Nastava je u cijelosti prilagođena najsuvremenijim online platformama današnjice. 

Što bolji student, to niža školarina 

Godišnja školarina za prvu godinu studija na VERN'u kreće se od 18.000 do 33.000 kn, ovisno o uspjehu u srednjoj školi i na prijemnom ispitu. U narednim godinama studiranja, školarina u istom rasponu ovisi o akademskom uspjehu ostvarenom u prethodnoj godini. Ukratko, što bolji student, to niža školarina.

Prijave za ove preddiplomske sveučilišne studije aktivne su na VERN'ovim web stranicama, a uvjet za upis je završena srednja škola i položen prijemni ispit koji se ove godine održava u obliku online  motivacijskog intervjua.

Sve detaljne informacije o VERN'ovim studijima mogu se pronaći na internetskoj stranici VERN'a

Branko Štefanović, predsjednik Upravnog vijeća Sveučilišta VERN': „Trogodišnji proces inicijalne akreditacije Sveučilišta VERN' završen je na naš 30. rođendan. Bolji poklon nismo mogli podariti našim zaslužnim bivšim i sadašnjim te našim budućim studentima, a i sebi samima. Kao pionirima privatnog visokog obrazovanja u Hrvatskoj, drago nam je vidjeti da su i neka druga privatna visoka učilišta upravo krenula istim stopama, u taj dugotrajan i neizvjestan, ali društveno koristan postupak prerastanja u sveučilište. Koristim prigodu podsjetiti da je VERN', kao prvo privatno visoko učilište, u svome razvoju doprinio unaprjeđenju hrvatskog visokog obrazovanja brojnim iznimno vrijednim i korisnim inicijativama: interaktivno studiranje i 'studentocentričnost' kao fokus na potencijale i motivaciju svakog pojedinog studenta, implementacija 'Bolonje', afirmacija stručnih studija, uključivanje poduzetništva u studijske programe i njihova prilagodba potrebama gospodarstva…, sve to ima korijene u poletnom tridesetogodišnjem razvoju VERN'a, razvoju koji upravo dostiže vrhunac početkom rada Sveučilišta VERN'.

Rektor Sveučilišta VERN' prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila: „Naši inovativni studijski programi pokazuju kako je moguće pratiti svjetske trendove u visokom obrazovanju u smislu sadržaja ali i cjelovitih kompetencija koje će omogućavati studentima brzo zapošljavanje u strukama koje će postati vrlo tražene u budućnosti. Studente čekaju vrlo kompetentni profesori i poticajni obrazovni model u kojem će raditi individualno, timski i projektno, uz velike mogućnosti suradnje s poslovnim sektorom i radom na stvarnim projektima u okviru našeg jedinstvenog koncepta #EducationmeetsBusiness.“ 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?