Novozelanđanin tvrdi da ga je silovao wombat pa je dobio australski naglasak

JEDAN Novozelanđanin, koji tvrdi da ga je silovao wombat te je zbog traumatičnog iskustva dobio australski naglasak u izgovoru, proglašen je krivim na sudu za traćenje vremena policije, javlja Telegraph.

Prošlog je mjeseca 48-godišnji Arthur Cradock, iz grada Motueka, nazvao policiju i rekao im kako ga kod kuće siluje tobolčar i da mu je potrebna pomoć. Cradock, koji se inače bavi voćarstvom, nazvao je kasnije policiju kako bi uvjerio operatera da je sve u redu.

"Povući ću pritužbu o silovanju od strane wombata, jer je otišao. Osim što sad pričam s australskim naglaskom, znate, sasvim sam dobro. Guza me uopće nije boljela", rekao je Cradock. Krivnju za lažno prijavljivanje kaznenog djela, Cradock je priznao na sudu okruga Nelson te je osuđen na 75 sati korisnog rada u zajednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužitelj policije, narednik Chris Stringer, rekao je sudu kako alkohol ima velik utjecaj na Cradockov život. Sam sudac, Richard Rusell, rekao je kako nije siguran što bi čovjeka motiviralo na takvu izjavu. Sudac je tijekom izricanja presude upozorio Cradocka da to više ne radi.

Wombati su australske životinje, koje pripadaju skupini tobolčara i nema ih na Novom Zelandu. Iako su jake građe i veličine manje svinje, iznimno rijetko su opasni po čovjeka.

B.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara