Novozelandska TV: Turisti hrle u Hrvatsku zbog osjećaja sigurnosti

"NAKON mnogih sušnih sezona, turisti su se u velikom broju vratili u Hrvatsku pa se može govoriti o invaziji turista". - piše portal novozelandske nacionalne televizije. Za činjenicu da je naša obala ponovno postala atraktivna destinacija turistima iz cijelog svijeta Novozelanđani navode tvrdnju da se strani turisti u Hrvatskoj osjećaju vrlo sigurno.

Novozelanđani smatraju da ključ uspješne turističke sezone Hrvatske, u kojoj se prije petnaest godina vodio krvavi rat, leži u činjenici što je nezanimljiva kao cilj teroristima.

Ozren Tomac iz opatijskog hotela Ambassador kazao je da su nakon terorističkog napada na egipatsko ljetovalište Sharm el-Sheik dobili mnogo upita za rezervaciju, ali na žalost svi smještajni kapaciteti već tada bili popunjeni.

Turistički djelatnici očekuju da će ovo ljeto na Jadran stići rekordnih milijun turista, piše portal novozelandske TV ističući kako u zemlji živi četiri milijuna stanovnika. Prihodi od ove sezone mogli bi dosegnuti one iz najboljih godina prije rata, kada se od turizma zarađivalo i do 9,6 milijardi dolara.

Autocesta prema jugu zatrpana je automobilima  danju i noću. U prošlu subotu kolone su se stvorile već u Austriji, i provlačile se kroz Sloveniju, koja povezuje dvije zemlje, piše portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turiste privlače netaknute prirodne ljepote, antička povijest gradova i domaća hrana.

Ističe se kako su glumac John Malkovich, vlasnik Formule 1 Bernie Ecclestone i jordanski kralj Abdulah II ovo ljeto bili na Jadranu.

Stradanje nizozemskog turista koji je izgubio nogu na Visu te pljačka koja je završila smrću starije Talijanke u Opatiji navode se kao tamne strane našeg turizma. Također, ističe se da Hrvatska ima malu vojnu jedinicu u Afganistanu te da nije podržala Sjedinjene Države u ratu u Iraku, pa stoga nije potencijalni cilj terorista.

33-godišnji Čeh Janos Vrazek, koji ljetuje na južnom Jadranu, izjavio je da se osjeća potpuno sigurno. Smatra da naša zemlja nije uvučena u aktualna svjetka politička previranja te je iz tog razloga teroristima nevažna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara