novska: prosvjed radnika "sportske odjeće"

Stotinjak radnika "Sportske odjeće Novska" d.d. u stečaju danas je popodne u središtu istoimena grada održalo miran prosvjed jer su nezadovoljni promijenjenim Stečajnim zakonom po kojem im ne može biti isplaćeno sedam zaostalih plaća, jer isplata zaostalih plaća više nije prioritet u stečajnom redu potraživanja iz stečajne mase.

"Sportska odjeća Novska" u stečaju je od 1. srpnja. Govoreći na prosvjednom skupu bivšim radnicima, Mario Iveković, predsjednik Novog sindikata, podsjetio je da je u vezi s očuvanjem radnih mjesta i zaštitom prava 280 radnika te tvornice pisma poslao Vladi, mjerodavnim ministarstvima i Uredu za socijalno partnerstvo te da je odgovorio samo Ured. U odgovoru je navedeno da je pokrenuta inicijativa za izradu zakona o izmjenama i dopunama Stečajnog zakona. Međutim, kako je rekao Iveković, sve je to sporo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici su nezadovoljni što su vlasnici koji su upropastili tvrtke prošli nekažnjeno. S tim u vezi poslali su "zahtjev Vladi da na prvoj sljedećoj sjednici donese uredbu po kojoj bi se Zakon primijenio i na poslodavce nad kojima je stečajni postupak otvoren prije nego je stupio na snagu promijenjeni zakon (18. srpnja ove godine). Ako Vlada ne odgovori pozitivno, Novi će sindikat idući tjedan na Markovu trgu organizirati prosvjed oštećenih radnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara