"Novu Vladu će kreirati HNS i SDP, Sanader je glumac i prodavač magle"

UZ DOBRU pjesmu te obilje vina i srdela, svoj je predizborni skup danas u Splitu održao HNS, u kojem su uvjereni kako će novu Vladu kreirati upravo oni i SDP. Nejasno je ostalo samo kako će onda HNS-ov kandidat za premijera Radimir Čačić suspregnuti svoje premijerske ambicije, jer je SDP tu poziciju namijenio Ljubi Jurčiću.

Vesna Pusić i Radimir Čačić su u Splitu najavili i kako će zajedničkom vladavinom SDP-a i HNS-a, osim Dalmacije, cijela Hrvatska doživjeti snažan gospodarski rast. Iako je posljednje istraživanje Media Metra, provedeno na 5.000 ispitanika, pokazalo da HNS-u pripada tek sedam mandata, Pusić je najavila kako očekuju 10 do 20 mandata.

Branitelj Čačić protiv "glumca i prodavača magle" Sanadera

I dok je predsjednica HNS-a birače pozvala da "ne glasuju za HDZ, nego za one koji će rješavati svakodnevne životne probleme", HNS-ov kandidat za premijera Radimir Čačić je rekao kako je "SDP-ov zadatak držati ravnotežu s HDZ-om, i to uspješno radi".

"Vlada će biti povjerena onome tko donese 77 potpisa. Dakle, ne jednoj stranci, jer tako jake stranke nema, nego koaliciji, a to će biti SDP i HNS", smatra Čačić. Prema njegovim riječima, "za taj je rezultat nužna pobjeda nad HSS-om, HSLS-om i HSU-om". Također, Čačić smatra kako "ovi izbori nisu odluka o stvaranju i opstanku Hrvatske, jer je ona tu, nego odluka o ljudima koji su sposobni dati novu kvalitetu života Hrvatskoj".

Čačić je na skupu odlučio izvući i "adute iz rukava", pa je spomenuo kako, kad su već kod stvaranja države, "nitko od nositelja lista za ove izbore, nije viđen s oružjem i uniformi 1991. godine", osim njega. Usput je Čačić rekao i kako je "premijer Sanader vrlo dobro vodio kazalište u Splitu i savršeno radi sve, kad je riječ o glumi i prodaji magle". "Riječ je o kulturi laži i Vladi koja zna dobro lagati", zaključio je Čačić.

I.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara