NSD MUP-a traži bolje radne uvjete za policijske službenike

NEZAVISNI sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova (NSD MUP) zatražio je danas od mjerodavnih u MUPu da osiguraju "normalne" uvjete rada policijskih službenika, kako bi se izbjegli tragični slučajevi, poput smrti zagrebačkog policajca Josipa Lukinića.

Lukinić je umro jučer ispred veleposlanstva SAD-a u Buzinu, a pretpostavlja se da mu je srce zatajilo zbog vrućine.

NSD MUP-a u današnjem priopćenju upozorava da policijskim službenicima koji rade na poslovima osiguranja i pozornicima nisu osigurani osnovni uvjeti za rad, poput pristupa sanitarnim čvorovima, ishrane, dovoljnih količina tekućine, kvalitetnih stanki i prostora za odmor.

Temperature u limenim kućicama, u kojima policajci obično obavljaju poslove osiguranja, dosežu i 50 celzijevih stupnjeva. U takvim uvjetima, uz 12-satno neprekidno obavljanje posla i 30-minutnu stanku, organizam je izložen teškom iscrpljivanju i nepotrebnom narušavanju zdravlja, koje u praksi ima i tragične posljedice, stoji u priopćenju.

Kako meteorolozi najavljuju daljnji porast temperatura, Sindikat od MUP-a traži da policajcima koji rade na osiguranju i pozornicima žurno osigura kraće smjene, dulje stanke, te potrebnu tekućinu.

Neposredne rukovoditelje trebalo bi pak uputiti na veću fleksibilnost i prilagodbu danim uvjetima na terenu, smatra NSD MUP-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara