Nuncij Lozano proslavio Spasovo s djelatnicima HKR-a

Nasljednik Ivana Pavla II. Benedikt XVI. nastavlja putem svoga prethodnika i preko medija navješćuje Evanđelje svim stvorenjima, izjavio je na današnjoj proslavi Spasova (Uzašašće Gospodinovo) s djelatnicima Hrvatskoga katoličkog radija (HKR) nuncij Svete Stolice u Zagrebu Francisco Javier Lozano.

"Voljeni Sveti Otac iz neba, gdje već uživa u Božjoj prisutnosti i zagovara nas, još jednom nadahnjuje svojom riječju, svojom poukom i svojim svetim životom," podsjetio je Lozano zahvalivši hrvatskim medijima za njihov važan, mjerodavan i vrijedan doprinos u obavješćivanju katolika i hrvatskoga društva o smrti pape Ivana Pavla II. i izboru novoga Svetog Oca.

Nuncij Lozano se obratio djelatnicima i slušateljima HKR-a ocjenivši kako "nema prikladnijeg mjesta" za proslavu Spasova od valova Hrvatskoga katoličkog radija koji se šire eterom i stižu do slušatelja, ulaze u domove, na radna mjesta, obuhvaćaju hrvatske gradove i sela.

"Valovi HKR-a navješćuju da se Gospodin Isus, pobjednik nad grijehom i smrću, danas uzdiže u beskrajna prostranstva, uzlazi na nebo poput Antene Svemogućega Boga," istaknuo je Lozano dodavši kako nas Krist poziva da učinimo njegovim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

Apostolski nuncij Francisco Javier Lozano danas je prvi put boravio u prostorima Hrvatskoga katoličkog radija na zagrebačkoj Šalati.

(Hina) pp/xmk ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara