O Brešanovim "Svjedocima" u američkom časopisu "Varietyu"

U NOVOM broju američkoga filmskog časopisa "Veriety" objavljena je kritika hrvatskoga filma "Svjedoci", redatelja Vinka Brešana u produkciji Interfilma i HRT-a, po romanu "Ovce od gipsa" Jurice Pavičića koji je i scenarist filma.

Po ocjeni kritičarke toga časopisa Deborah Young intrigantno iznošenje priče i kvalitetno obavljen tehnički dio posla trebali bi pružiti ovom filmu dobre prilike na inozemnom tržištu i učiniti ga vrlo traženim sudionikom na svjetskim festivalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Uglavnom poznat po sardoničnim komedijama Kako je počeo rat na mom otoku i Maršal, a obje su bili veliki hitovi u Hrvatskoj, Brešan je pokazao da dramsku priču može ispričati na jednako originalan način. Dobrom glumom čitavog ansambla izgrađeni su snažno oslikani likovi, dok je komplicirana narativna struktura ostala razumljiva", ističe Young.

Brešanovu filmu "Svjedoci" pripala je novoutemeljena nagrada "Od A do A" kao najboljem filmu u Regionalnom programu ovogodišnjega Motovunskoga filmskog festivala.

Film "Svjedoci" imat će svjetsku premijeru na berlinskom Filmskom festivalu, od 5. do 15. veljače 2004., izvijestio je danas Interfilm.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara