O čemu je Kolinda razgovarala s Putinom? "Prenijela sam mu pozdrave svoje kćeri"

O čemu je Kolinda razgovarala s Putinom? "Prenijela sam mu pozdrave svoje kćeri"
Foto: Hina

HRVATSKA predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jučer je u Parizu, gdje je bila na stotoj obljetnici kraja Prvog svjetskog rata, davala izjave medijima.

>> Kolinda: Obavila sam jako puno poslova u Parizu

A iako se osvrnula i na spor s vladom oko odlaska na potpisivanje Maraške deklaracije, dramatične poruke francuskog predsjednika Emmanuela Macrona u Parizu i svoje susrete s raznim državnicima, možda je ipak najzanimljivija izjava koju je dala u intervjuu za N1 o svom razgovoru s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Ponovila mu poziv u Hrvatsku

"S Putinom smo razgovarali vrlo kratko o zbivanjima na jugoistoku Europe, ponovila sam mu poziv u RH i prenijela mu pozdrave svoje kćeri koja ga je posebno pozdravila jer su na marginama Svjetskog prvenstva razgovarali prilično dugo", otkrila je Kolinda novinaru N1. 

>> Objavljena fotka: Kolinda upoznala djecu i Jakova s Putinom

Podsjetimo, Kolinda je tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva otišla gledati nekoliko utakmica naše reprezentacije, uključujući onu finalnu s Francuskom i četvrtfinalnu s Rusijom. Njene nekonvencionalne reakcije na pobjede Vatrenih, uključujući posjet svlačionici nakon utakmice, skakanje u loži pored Putina, grljenje nogometaša obiju reprezentacija nakon finala i ljubljenje pehara, postale su hit na društvenim mrežama diljem svijeta. 

Razgovarala i s Trumpom - o izraelskim polovnim avionima koje kupujemo

Osim s Putinom, Kolinda je rekla da je razgovarala i s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom, francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, američkim predsjednikom Donaldom Trumpom...

"Bitno je, što je predsjednik Macron rekao, moramo se svi suočiti s izazovima današnjice, izazovima zajedničkih sigurnosti, raditi zajedno. Ručak je bio sjajna prigoda, ne mogu ni nabrojati s koliko sam državnika razgovarala. Ovakvi događaji, koliko god su protokolarne prigode, imaju svoju političku težinu i vrijednost", zaključila je Kolinda.

"S Trumpom sam, pošto je tu bio i premijer Izraela, razgovarala o finaliziranju postupka nabavke zrakoplova F-16 i sve što je još potrebno, ali i o svim onim drugim strateškim partnerstvima i ugovorima koji bi trebali približiti tri države", rekla je predsjednica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara