o gradnji bjelovarske obilaznice

PREDSJEDNIK Uprave Hrvatskih cesta Vladimir Bizjak razgovarao je danas u Bjelovaru s gradonačelnicom Đurđom Adlešić i bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom o gradnji južnog kraka bjelovarske obilaznice duga 9,2 kilometara.

Nakon što je potkraj prošle godine otvoren sjeverni krak grad Bjelovar kani nastaviti graditi i južni krak, dio kojega je u dužini od 3,2 km već završen.

Kako je istaknula gradonačelnica Adlešić, cilj je izgraditi cestovni prsten oko Bjelovara da se izbjegnu gužve u gradskom središtu. Gradnja prvog dijela južnog kraka obilaznice od oko 4,7 km trebala bi početi i završiti iduće godine, a ove će godine biti pribavljena dokumentacija.

Župan Damir Bajs istaknuo je da će Županija promijeniti prostorni plan kako bi se stvorili preduvjeti za gradnju južne bjelovarske obilaznice i drugih prometnica koje će voditi k novim poslovnim zonama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bjelovar će ove godine dva milijuna kuna uložiti u gradnju biciklističko-pješačke staze na prilazima gradu, državnim cestama Čazma - Bjelovar - Đurđevac te cesti Bjelovar - Daruvar, a još oko 700 tisuća kuna izdvojit će Hrvatske ceste.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Bizjak najavio je da ove godine počinje gradnja prvog kilometra i pol brze ceste Vrbovec - Bjelovar - Virovitica - Barch.

Gradonačelnica Đurđa Adlešić izvijestila je kako tvrtka ´Kamen Ingrad´ iz Velike, koja je u prosincu završila gradnju sjeverne bjelovarske obilaznice, nije platila radove bjelovarskim autoprijevoznicima. O tome će, rekla je, kao saborska zastupnica izvijestiti i Ministarstvo pomorstva, prometa i veza i upozoriti ´kako je riječ o tvrtki koja nije pouzdana za sklapanje sličnih poslova.´

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara