O gripi u Međimurju

POVJERENSTVO za kontrolu i sprječavanje bolničkih infekcija čakovečke bolnice na današnjem je sastanku donijelo odluku kojom se od ponedjeljka, 12. siječnja, do daljnjega zbog epidemije gripe od koje je, kako se pretpostavlja, do danas oboljelo gotovo tisuću osoba, obustavljaju svi posjeti u Županijskoj bolnici Čakovec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po riječima epidemiologinje dr. Lidije Vrbanec Megla, do prekjučer je službeno registrirano 780 oboljelih, a najviše ih je u dobi od 20 do 60 godina. Po njezinim riječima, utemeljene su pretpostavke da je ta brojka do danas dosegla tisuću zaraženih. Osim spomenute dobne skupine, puno oboljelih od gripe je u dobi od 7 do 19 godina, slijedi vrtićka dob, a najmanje je gripoznih osoba među starijima od 60 godina, s obzirom na to da je ta skupina imala pravo na besplatno cijepljene protiv gripe. Nekoliko je osoba smješteno i na Infektološki odjel Županijske bolnice u Čakovcu zbog komplikacija izazvanih gripom, a riječ je o kroničnim bolesnicima kojima je ta zarazna bolest uzrokovala gnojne upale dišnih puteva.

Podatci o oboljelim pacijentima skupljaju se svakih sedam dana, rekla je dr. Lidija Vrbanec Megla. Prvi oboljeli počeli su se javljati u vrijeme proteklih blagdana, no u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije ne očekuju širenje epidemije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara