O posjetu pučkog pravobranitelja Ličko-senjskoj županiji

DRŽAVNA i lokalna uprava u Ličkosenjskoj županiji nije učinkovita, sporo rješava pitanja kao što su stambena, zapošljavanje prognanika i doseljenika te ostvarivanje prava po Zakonu o hrvatskim braniteljima, ocjena je na kraju petodnevna posjeta toj županiji zamjenika hrvatskoga pučkog pravobranitelja Željka Tira.

Prva dva dana u posjetu je bio i pučki pravobranitelj Ante Klarić. Višednevan posjet Ličko-senjskoj županiji dio je projekta "Djelovanje institucije pučkog pravobranitelja" koji je izrađen u suradnji s Misijom OESS-a i potporu norveške vlade, a cilj mu je u lokalnim zajednicama uspostaviti izravan kontakt građana s pučkim pravobraniteljem.

"U razgovoru s prognanicima, izbjeglicama i naseljenicima u mjestima Ličko-senjske županije razgovarali smo o njihovim teškoćama, posebno u povratu imovine i ostvarivanju prava na mirovinu i socijalnu pomoć", rekao je Tir.

Budući da je općinska, gradska i županijska uprava nedovoljno učinkvita, građani presporo ostvaruju svoja prava, a dolaskom na teren pučki pravobranitelj želi potaknuti i požuriti da se životna pitanja ljudi riješe što brže", rekao je Tir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tir je danas u Gospiću nakon razgovora s predstavnicima HVIDR-e posjetio i Okružni zatvor.(Hina) kprp vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara