O ULAGANJIMA HRVATSKIH VODA U OSJEČKO-BARANJSKU ŽUPANIJU

"Hrvatske vode" očekuju da će, od predviđenih 20 milijuna kuna za ovogodišnje projekte vodoopskrbe u Osječkobaranjskoj županiji, ostvariti oko 90 posto plana, a slična razina ulaganja trebala bi se nastaviti i iduće godine, istaknuto je na današnjem sastanku čelnika Županije i predstavnika "Hrvatskih voda".

Budući da su predstavnici Županije zatražili da se rebalansom proračuna osiguraju sredstva za dovršenje nekih već započetih projekata vodoopskrbe, zamjenik generalnog direktora "Hrvatskih voda" Slavko Rajnović rekao je kako je teško predvidjeti koliko će se novca osigurati rebalansom, ali da se projekti, koji ne budu dovršeni, automatski prenose u plan za iduću godinu.

Voditelj osječkog vodnogospodarskog odjela "Hrvatskih voda" Zoran Đuroković rekao je kako je u izgledu novi zajam Svjetske banke, kojim bi se, na rok otplate od 10 godina, uz poček od 5 godina i kamatu od 2-2,2 posto, uz ostalo, financirao razvoj vodoopskrbe sjeverne Baranje, vrijedan oko 30 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kao jedan od problema zaštite od štetnog djelovanja voda istaknuto je neodržavanje kanalske mreže 3. i 4,. reda, u koju se, kazao je Rajnović, "posljednjih osam godina ne ulaže ništa", jer zakonski propisi određuju da su za to zaduženi korisnici zemljišta na kojima se nalazi kanalska mreža, a na temelju odluka općinskih i gradskih vijeća.

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo rekao je kako će se, u dogovoru s čelnicima jedinica lokalne samouprave, nastojati da se dio sredstava osigura iz županijskog te lokalnih proračuna, ali i da "Hrvatske vode" trebaju od svojih dužnika kvalitetnije naplaćivati potraživanja za održavanje kanalske mreže.

(Hina) xivuč ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara