Obala Bjelokosti: Švicaraci odlaze, među Francuzima nema poginulih

Obala Bjelokosti: Švicaraci odlaze, među Francuzima nema poginulih
DVADESET pet od dvjestotinjak Švicaraca koji žive u Obali Bjelokosti vratili su se u domovinu, a najmanje tri švicarske obitelji bile su žrtve kradljivaca, priopćilo je u petak švicarsko ministarstvo vanjskih poslova, dok je glasnogovornik francuskoga ministarstva vanjskih poslova izjavio da u nedavnom nasilju nije poginuo nijedan Francuz.

Švicarsko veleposlanstvo u Abidjanu ponovno je u petak otvorilo urede, rekla je službena predstavnica ministarstva Carine Carey. Otkako su u subotu počeli prosvjedi, petero službenika švicarskog veleposlanstva radilo je "kod kuće", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Švicarska prehrambena tvrtka Nestle evakuirala je svoja 43 strana suradnika i njihove obitelji zrakoplovom Air Francea. Dvije tvornice te tvrtke ne rade do daljnjega, kazao je službeni predstavnik tvrtke Francois-Xavier Perroud.

Švicarska agrokemijska tvrtka Syngenta nastavit će s radom tek u ponedjeljak "bude li moguće", izjavio je jedan od čelnika.

Glasnogovornik francuskoga ministarstva vanjskih poslova Herve Ladsous rekao je da su se dva francuska državljana smatraju nestalima te je potvrdio kako je bilo "bilo slučajeva silovanja", ali nije točno rekao koliko.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara