Obama: Nema velikih razlika između ljevičara iz Occupy Wall Street i desničara iz Tea Partyja

Obama: Nema velikih razlika između ljevičara iz Occupy Wall Street i desničara iz Tea Partyja

Foto: AFP

AMERIČKI predsjednik Barack Obama smatra kako je njegova vizija američkog ekonomskog sistema najbolji način za rješavanje problema onih koji već danima u SAD-u prosvjeduju na ulicama okupljeni pod parolom "Occupy Wall Street".

"Razumijem frustracije koje se izražavaju na tim prosvjedima", kazao je Obama u intervju ABC-ju. "U neku ruku, one nisu toliko različiti od nekih prosvjeda koje je organizirala Tea Party. I na ljevici i desnici, mislim da ljudi osjećaju da su odvojeni od svoje vlade. Osjećaju da njihove institucije ne brinu za njih", kazao je Obama.

Želi graditi egalitarnije društvo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obama je istaknuo da, kao najvažniju stvar koju može napraviti kao predsjednik, je izraziti solidarnost sa prosvjednicima i udvostručiti svoju odlučnost da ostvari ono što je opisao kao "egalitarnije društvo".

"Najvažnija stvar koji možemo sada napraviti mi koji vodimo državu je da kažemo ljudima da razumijemo njihovu borbu te da smo na njihovoj strani te da želimo uspostaviti sistem u kojem su težak rad i odgovornost nagrađeni", rekao je Obama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara